Courgetti bolognese

Vandaag heb ik een simpele, maar toch altijd lekkere courgetti bolognese gemaakt voor het avondeten! Ik vind het een erg praktisch recept, omdat ik de saus gebruik voor Trev en er voor mezelf de courgette bij toevoeg. Super handig en ideaal voor het hele gezin!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Courgetti bolognese

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 18 g khd per persoon

Omschrijving

Maak mooie courgette slierten met behulp van deze rasp!


Ingrediënten

  • 500 g courgette
  • 300 gram gehakt
  • 2 tl sambal
  • 4 el sojasaus
  • snuf Italiaanse kruiden
  • 100 g rode puntpaprika
  • 125 g champignons
  • 250 gram tomaten passata
  • garnering: parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Maak de courgette met behulp van de spirelli .
Rul het gehakt in een beetje kokosolie en voeg de sambal, sojasaus en Italiaanse kruiden toe.
Snijd de paprika en champignons in klein stukjes en bak het enkele minuten.
Voeg vervolgens de passata toe en laat het ongeveer 5 minuten pruttelen.
Voeg tot slot de courgette toe en bak het ongeveer 2 minuten mee. (niet te lang, anders wordt het slap en waterig)
Garneer de courgette bolognese met parmezaanse kaas en geniet! 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, courgette, courgetti, pasta, bolognaise,


3 Comments

  1. Sandra van Luijk

    Wat is tomaten pasata en waar kan ik dat kopen?

  2. Henny Smeulders

    Wat is de tomaten passaat. .

  3. Is die saus niet te scherp voor zo’n klein jongetje?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.