Deze crackers zijn een van mijn favorieten crackies! Ze zijn super smaakvol, hebben een pittig randje en zijn lekker krokant. Ik vind ze heerlijk met bijvoorbeeld de tapenade uit boek 1, een heerlijk plakje kaas of ander lekkers!
Klik hier voor meer cracker recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintCrackers met spice!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 20 stuks
- Aantal koolhydraten: 0.35 g khd per stuk
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel (klik) of zonnebloemmeel (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- 1 ei
- snuf knoflookpoeder
- snuf rozemarijn
- snuf tijm
- snuf zout
- snuf peper
- 1 tl sambal
- 20 g gesmolten roomboter
- 50 g geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een mooie bol deeg en leg het op een vel bakpapier.
Leg er nog een vel over en gebruik een deegroller om een mooi plak deeg van de maken met de dikte van een cracker.
Prik er met een vork gaatjes in.
Bak de crackers ongeveer 25 minuten in de oven.
Snijd tot slot met een scherp mes kleine crackers van.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cracker, crackers, toast,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Bedoel je gaatjes in het bovenste vel bakpapier prikken en mee de oven in?
Vast bedankt 🙂
Nee joh! Gaatjes in de crackers! 🤗
Heerlijk deze vandaag op zaterdag gebakken. Had alleen geen Parmezaanse kaas in huis dus vervangen voor pittig geraspte oude kaas… huttenkase er op… heerlijke verwennerij voor de lunch
Gebruik je hiervoor verse tijm/rozemarijn? Of gedroogd uit een potje?