Gehaktrol gevuld met veggies!

Ik heb vandaag een verzoekjes dag gedaan op de facebook blog voor het avondeten! Er waren veel heerlijke suggesties binnen gekomen en het was lastig kiezen, maar ik heb gekozen voor de gehaktrol! We hebben er heerlijk van gesmuld en we hebben een mooie portie over voor morgen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gehaktrol gevuld met veggies!

  • Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten
  • Porties: 3 personen
  • Aantal koolhydraten: 8.5khd per persoon

Omschrijving

Gebruik deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de gehaktrol!


Ingrediënten

  • 600 g gehakt
  • 1 ei
  • snufje peper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 1 tl mosterd
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 100 g champignons
  • 50 g ui
  • 100 g wortel
  • 100 g paprika
  • 250 g passata

Bereidingswijze

Kruid het gehakt met het ei, peper, paprikapoeder, sojasaus, sambal en mosterd.
Leg de ontbijtspek plakjes iets overlappend onder elkaar en verdeel het gehakt over het ontbijtspek.
Snijd de champignons, ui, wortel en paprika in stukjes.
Fruit het ui met de wortel enkele minuten en voeg daarna de champignons en paprika toe.
Doe de helft van de groenten in het midden verticaal op het gehakt en rol de gehaktrol dicht.
Doe de passata bij de overige helft groenten in de pan en bak het enkele minuten mee.
Verwarm de oven op 200c.

Leg de gehaktrol in een ovenschaal en giet de passata bij de gehaktrol in de schaal.
Doe de ovenschaal 60 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, gehakt, gehaktbrood, brood,


11 Comments

  1. Hmmmm het was heerlijk.

  2. Gerard van der Maat

    Wat is passata?

  3. Ook man en meiden vonden hem heerlijk..

  4. Kan je hier ook nog iets van groenten bij eten

  5. Het was echt mega mega lekker! Dank je wel ! Wij hebben een kleine aanpassing genaakt : omdat we geen paprika eten hebben we er courgette in gedaan. 500 ml passata ipv 250 ml. En we hebben het maar een half uurtje in de oven gedaan. Lekker sappig gehakt !

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.