Deze week heb ik gekozen voor een airfryer recept die makkelijk is om te maken en vooral snel! Ideaal voor na een dagje werk en ook perfect om je left overs te gebruiken.
Klik hier voor meer smakelijke lunch recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintFrittata!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 1
- Aantal koolhydraten: 4.5khd
Ingrediënten
- 1 el kokosolie
- 30 g ui
- 50 g champignons
- 60 g spinazie
- 50 g chorizo
- 3 eieren
- 3 el ongezoete amandelmelk
- 1 tl tomatenpuree
- 40 g geraspte kaas
- peper, zout, paprikapoeder, chili flakes
Bereidingswijze
Snijd de ui en fruit de ui met kokosolie in een pannetje.
Snijd de champignons in plakjes en doe het bij de ui in het pannetje en bak het kort mee.
Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en doe het samen met de spinazie in het pannetje.
Doe alles in een ovenschaaltje.
Kluts het ei met melk en tomatenpuree, giet het over het geheel in de schaal en strooi de geraspte kaas en droge kruiden over het gerecht.
Doe de schaal 8 minuten in een voorverwarmde airfryer op 175c.
(als je geen airfryer hebt doe je hetzelfde alleen dan voor 25 minuten in de oven)
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, oven, schotel, frittata, omelet,
Zou dit ook kunnen met kipgehakt
kan, maar gehakt gooit een aantal waardes flink omhoog, zoals vet. moet je mee oppassen
25 min. In de oven bedoel je?
ja
Te lekker Oanh! Ik had ‘t alleen voor mezelf gemaakt als probeersel maar de hele familie zat te smeken om een hapje en dus de volgende frittata wordt dus x5 en in de oven want dan is zelfs de airfryer xl te klein!
Zijn de gerechten voor 1 of meerdere personen
ik doe mozarella ipv geraspte kaas; dat maakt de pizza nog wat ‘steviger’