Vandaag heb ik deze heerlijk gekruide broodjes gemaakt! Lekker zacht en luchtig en overigens heerlijk ook als tosti. Ik heb de broodjes belegd met salami, kaas en rucola en in het tosti ijzer gebakken en wat was het smullen!
De broodjes zijn eenvoudig in te vriezen en leent zich goed voor eigen smakelijke variaties!
Kijk hier voor meer broodjes recepten!
Ik heb de broodjes met deze BPA-vrije bakvorm gebakken.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintBroodjes!
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Porties: 8 broodjes
- Aantal koolhydraten: 1,5 g khd per broodje
Ingrediënten
- 125 g amandelmeel (klik)
- 10 g psylliumvezels (klik)
- 5 g gist
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 250 ml warm water
- 3 eieren
- snufje zout
- 100 g roomkaas
- 5 g tomatenpuree
- 25 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Meng de amandelmeel, psylliumvezels, gist, wijnsteenbakpoeder en Italiaanse kruiden.
Voeg het water toe en laat het even rusten.
Splits de eieren mix de eiwitten stijf met zout.
Meng de stijfgeklopte eiwitten, eidooiers met roomkaas bij het deeg en meng het luchtig.
Verdeel het deeg over de 8 bakvormpjes, strooi de geraspte kaas erover en bak de broodjes 30a35 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, brood, broodjes, keto, glutenvrij,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!