Vandaag heb ik deze vrolijke en heerlijke ijs bonbonnetjes gemaakt. Ik heb ze gevuld met een romige en fruitige vulling van slagroom en bevroren besjes en frambozen. De bonbonnetjes zijn super makkelijk om te maken en eenvoudig naar eigen smaak en zin aan te passen. Je kunt de bonbons met deze koolhydraatarme pure of melkchocolade toppen of zoals ik heb gedaan, met koolhydraatarme witte chocolade. Je kunt de bonbons vullen met gehakte noten of wat gehakte noten bovenop de bonbons sprenkelen. Het fruit kun je ook vervangen met bijvoorbeeld aardbeien of ander (koolhydraatarme) fruit naar keuze! Als je koolhydraatbeperkt eet is mango ook erg lekker.
Ik heb deze vormpjes gebruikt.
Klik hier voor meer ijsjes recepten!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintIjs bonbons!
- Bereidingstijd: 2,5 uur
- Porties: 15 bonbons
- Aantal koolhydraten: 1,5 g khd per bonbon
Ingrediënten
- 45 g diepvries bosbessen/frambozen
- 80 ml slagroom
- 10 g erythritol (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 100 g koolhydraatarme witte chocolade (klik)
- 20 g smelt melkchocolade (klik)
Bereidingswijze
Maal de bosbessen, frambozen en slagroom in de keukenmachine, verdeel het over de vormpjes en leg het minimaal 2 uurtjes in de vriezer.
Smelt de witte chocolade en de melk chocolade au-bain marie en dip de bonbons in de witte chocolade.
Drizzle de gesmolten chocolade bovenop de bonbons en laat de bonbonnetjes nogmaals 5 minuten in de vriezer uitharden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, low carb, keto, bonbon, chocolade, ijs
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!