Gevulde maaltijdsoep

Ik heb vandaag deze overheerlijke maaltijdsoep gemaakt! De soep bevat mega veel groenten en is onwijs makkelijk om te maken. Vaak vind ik soepjes wat saai maar de kerrie en kokosmelk brengt deze soep helemaal tot leven en geeft de soep nét een beetje meer pit! Soepjes bieden overigens een prachtige gelegenheid om je left over groenten weg te werken.

Als je er toch nog iets naast wil, is een frisse salade of een koolhydraatarm broodje (bijvoorbeeld deze pistoletjes) met een lekker smeerseltje altijd een goed idee!

Hier is het recept:

Ingrediënten 6 personen

8.9 khd per persoon

  • 75 g uien
  • 450 g knolselderij
  • 75 g wortelpeterselie
  • 100 g peen
  • 25 g rode puntpaprika
  • 250 g tomaat
  • 100 g prei
  • 100 g courgette
  • 2 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el kerrie massala
  • snuf peper
  • 1 groentebouillonblokje
  • water
  • 200 ml romige kokosmelk
  • verse koriander
  • optioneel: Taugè

Bereidingswijze:

Snipper de ui.
Schil de knolselderij, wortelpeterselie en de peen.
Snijd alle groenten in blokjes.
Fruit de ui in een soeppan met olijfolie en voeg na enkele minuten de gesneden groenten, laurierblaadjes, kerrie en peper toe.
Bak de groenten enkele minuten en schenk vervolgens water bij de groenten in de pan tot de groenten mooi onder water staan en voeg het bouillonblokje toe.
Breng het aan de kook en draai het vuur op een middelhoog vuurtje en kook de groenten beetgaar.
Ik heb de groenten grof gestampt met een stamper maar als je niet van stukjes houdt kan je de soep ook pureren met een staafmixer.
Voeg de kokosmelk toe en laat het nog enkele minuten pruttelen.
Schep de soep op en garneer de soep met koriander en eventueel een beetje taugè.

2 Comments

  1. Kan je deze soep ook invriezen?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.