Vandaag heb ik deze heerlijke Italiaanse pesto broodjes gemaakt! Ik vind ze verrukkelijk met een plakje geitenkaas en een beetje zongedroogde tomaat. Ze zijn ook onwijs lekker met sambal! Het mooie van deze broodjes is dat je ze gelijk kan beleggen, binnen 10 minuten op tafel staan en je makkelijk kan variëren met allerlei smaken. Probeer bijvoorbeeld eens rode pesto, curry, verschillende gedroogde kruiden.. Het is allemaal heerlijk!
Ik heb ze gemaakt met deze pannenkoekenmaker. Meer recepten met de pannenkoekenmaker vind je hier!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Italiaanse pesto broodjes
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 6 g khd per stuk
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 10 g zongedroogde tomaat
- 1 ei
- 50 g kwark
- 75 g amandelmeel (klik)
- 50 g kruidenroomkaas
- 50 g pesto
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Topping:
- geitenkaas
- zongedroogde tomaat
Bereidingswijze
Zet de pannenkoeken maker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht in het midden staat.
Doe in beide vormen een beetje kokosolie of spray het in met olijfolie.
Snijd het zongedroogde tomaatje fijn.
Mix het ei luchtig met de kwark en meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over beide vormpjes en bak de broodjes ongeveer 5 minuten in het apparaat.
Notities
Je kan de broodjes ook in de oven maken. Bak de broodjes dan bijvoorbeeld in deze bakvorm voor 25 minuten op 160c!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pannenkoek, pannenkoeken, broodje, brood, broodjes, pesto,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!