Kip pesto pasta

Vanavond hebben wij kip pesto pasta gegeten! Het lievelingsmaaltje van Trev en Tom. Het is een makkelijk en snel gerecht dus ideaal voor de drukkere dagen. Ik heb er ook een kook filmpje van gemaakt die je hier op mijn Instagram of mijn YouTube kanaal kunt bekijken.

Ik heb de pasta gemaakt met deze koolhydraatbeperkte spaghetti, maar je kunt er natuurlijk ook courgette voor gebruiken die je kunt maken met deze spirelli of een van deze andere koolhydraatarme pasta.

Heb je deze frisse fusilli pasta salade al gezien?

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kip pesto pasta

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 5 porties
  • Aantal koolhydraten: 16 g khd per portie

Ingrediënten

  • 50 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • scheut olijfolie
  • 300 g kippendijen
  • snufje peper
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 75 g champignons
  • 75 g doperwten
  • 1 bakje kruidenroomkaas
  • 1 potje pesto (bio AH bevat weinig khd)
  • 1 portie spaghetti (klik)

Bereidingswijze

Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en de kip in blokjes.
Fruit de ui en knoflook in een pan met olie.
Voeg de kip toe en kruid het met een snufje peper en Italiaanse kruiden.
Snijd de champignons in plakjes en voeg het met de doperwten toe in de pan.
Voeg de kruidenroomkaas en pesto toe, breng het aan de kook, draai het vuur zacht en laat het pruttelen totdat de kip gaar en mals is gebakken.
Kook de koolhydraatarme pasta volgens de bereidingswijze.
Meng de pasta door de saus en schep de pasta op.
Garneer de pasta eventueel met geraspte parmezaanse kaas.


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, spaghetti, pasta, low carb, koolhydraatbeperkt, pesto, kip,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

2 Comments

  1. Avatar foto

    lijkt mij een heerlijk recept, maar waar is de uitleg hoe je het moet klaarmaken?

  2. Avatar foto

    Lijkt me heerlijk! Ik zou het wel fijn vinden, wanneer de bereidingswijze er ook bij stond (o.a. om te printen). Kun je daarvoor zorgen, Oanh?
    Alvast bedankt!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.