Vandaag bakte ik deze overheerlijke bitterkoekjes. Harde krokante koekjes met een zachte binnenkant. Mij leek de combinatie chocolade en bitterkoekjes hemels, dus heb ik chocolade cakejes gebakken (die overigens wat weghebben van brownie achtige cakejes) met stukjes bitterkoekjes voor een verassende lekkere bite en wat zijn ze lekker geworden! Leuk om mee te nemen naar een wandeling of gewoon als lekker tussendoortje thuis of onderweg.
Ik heb de cakejes gebakken met deze BPA-vrije bakvorm. Ideaal voor het maken van broodjes, cakejes en gebakjes!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Bitterkoekjes choco cakejes!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 3 stuks
- Aantal koolhydraten: 6,5 g khd per cakeje
Ingrediënten
- 6 bitterkoekjes volgens dit recept
- 125 g amandelmeel (klik)
- 30 g cacaopoeder
- snufje zout
- 50 g gesmolten roomboter
- 25 g volle kwark (of Griekse yoghurt of roomkaas)
- 2 eieren en 2 eidooiers (de eidooiers die je over hebt van het maken van de bitterkoekjes)
- 50 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
Bereidingswijze
Maak de bitterkoekjes volgens dit recept.
Verwarm de oven op 160c.
Breek de bitterkoekjes in stukken en meng het met de rest van de ingrediënten.
Verdeel het mengsel over 3 vormpjes en bak de cakejes 25 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, koolhydraatbewust, low carb, keto, koolhydraatbeperkt, glutenvrij, cake, cakejes, chocolade, bitterkoek, bitterkoekjes
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
