Deze week waren er meerdere verzoekjes voor naan brood binnengekomen.
Het is heerlijk bij een smaakvolle curry, en zelf met avocado vind ik ze lekker!
Het is een eenvoudig recept en je kan allerlei eigen variaties maken door gebruik te maken van verschillende kruiden.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarm naan brood!
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per stuk
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 100 g kokosmeel
- 1 el psylliumvezels poedervorm (klik)
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 el kerrie massala
- verse korianderblaadjes
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 10 ml olijfolie
- 200 ml heet water
Bereidingswijze
Meng alle droge ingrediënten en vervolgens het hete water en olie.
Meng het tot een deeg en laat het even rusten.
Snijd ondertussen de koriander klein en zet het apart.
Maak na ongeveer 15 minuten 6 balletjes van het deeg en leg het op een vel bakpapier.
Vouw het bakpapier dicht en druk de deegbolletjes plat met je hand.
Strooi de koriander bovenop de platte broodjes en bak de broodjes een voor een in een pan op laag vuur.
Draai de broodjes pas om als de onderkant mooi goudbruin is. (na ongeveer 4a5 minuten)
Notities
De naan broodjes zijn heerlijk in combinatie met een van deze smakelijke curry’s!
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hi Oahn,
Wat een ontzettend lekker recept weer! Ga het dit weekend maken. Een klein vraagje: heb je tips voor merken kokosmeel mét ‘bloemstructuur’? Want heel toevallig ben ik daar naar op zoek, haha! In ieder geval genoeg kokosmeel zonder bloemstructuur in huis voor dit brood.
Hallo Oahn, wat een lekker recept zeg. Volgende week ga ik dat maken en een lekkere curry erbij maken. Het water loopt me al in de mond. Bedankt voor het lekkere recept.
Hai Oahn,
Lijkt me heerlijk deze naanbroodjes. Zou ik de broodjes kunnen invriezen? En dan als bolletje deeg of al gebakken?
Hallo,
Kun je ook gebroken lijnzaad gebruiken ipv physiliumvezel?
Kan je die ook in de oven bakken?
Kan je aangeven welk kokosmeel geschikt is en waar dat te koop is?
Bedankt!
Heb 3 x zoveel water en 5 x zoveel olie gebruikt, deeg bleef korrelig
Hoi Oanh
Ze zijn niet zo mooi geworden als jij ze hebt gemaakt 😔 ze ruiken heerlijk.
Waarschijnlijk toch iets te dik,en niet de goede kokosmeel..
Ga het nog een keer proberen.
hallo,
is de olie verplicht?