Op zondagen kan ik altijd wel heerlijk genieten van een extra lekker verwen brunch! Deze wafels zijn voor mij bijvoorbeeld perfect voor een druilerige zondagochtend als vandaag. Lekker met besjes, een sprenkel stroop en een beetje poedersuikervervanger. Ik heb de wafels gebakken met deze bakvorm.
Meer wafel recepten vind je hier!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintWafels!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 0.9 g khd per stuk
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 20 g amandelmeel (klik)
- 50 g Griekse yoghurt
- 1 ei
- 15 g gesmolten roomboter
- 5 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 el koekkruiden/kaneel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Topping:
- stroop/honing vervanger (klik)
- poedersuikervervanger (klik)
- Blauwe bessen
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten behalve de topping tot een egaal mengsel.
Zet het wafelijzer aan, spray de vormpjes in zodra deze warm zijn en giet het mengsel in de wafelvormpjes. Herhaal dit nogmaals totdat het beslag op is.
De wafels zijn klaar wanneer ze mooi goudbruin zijn geworden.
Garneer de wafels tot slot met besjes, of ander fruit en de overheerlijke stroopvervanger of podersuikervervanger!
Notities
Ze zijn ook heerlijk met bijvoorbeeld cacaopoeder, kaneel, koekkruiden en een toef slagroom!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, wafel, wafels, ontbijt
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Wat gebruik ik in plaats van Whey-poeder?
Je zou kokosmeel kunnen proberen! Het zal niet helemaal hetzelfde uitpakken, maar je kan het erop wagen! 🤗