Hoe lekker is het om het weekend in te luiden met een heerlijke warme blauwe bessen en frambozen cobbler met een dit room! Dat is toch maximaal genieten? Als het je nog even te gek is, kan hij ook perfect bij een thee momentje of dessert verorberd worden. De cobbler was een verzoekje van de Wednesday Challenge, en een hele lekkere! Het is eigenlijk een soort van crumble, maar dan net even iets anders.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme Cobbler met bessen!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 2.8 g khd per portie
Ingrediënten
- 100 g blauwe bessen
- 200 g frambozen
- 20 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- snuf koekkruiden
Crust:
- 50 g roomboter
- 100 g amandelmeel (klik)
- 1 eiwit van een (s) eitje
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- snufje koekkruiden
Optioneel: Slagroom
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Verwarm de bessen en frambozen ondertussen in een pannetje, stamp zachtjes de bessen een beetje open en voeg de sukrin, vanille en koekkruiden toe.
Giet het geheel in het ovenschaaltje.
Kneed ondertussen de boter met amandelmeel, eiwit, bruine suikervervanger, vanille-extract en de koekkruiden.
Kruimel het vervolgens over het fruit heen en bak de cobbler tot slot ongeveer 25 minuten in de oven totdat het mooi goudbruin is geworden.
Het is heerlijk met een verse toef romige slagroom!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cobbler, crumble, gebakje, gebak,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!