Creme Brûlée

Vandaag heb ik deze heerlijke creme brulee gemaakt. Helemaal niet moeilijk om te maken en een verrukkelijk dessert!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme creme Brûlée

  • Porties: 3 porties
  • Aantal koolhydraten: 2.1 g khd per portie

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c.
Meng alle ingrediënten met een mixer samen tot een glad mengsel en giet het in 3 oven bestendige kleine schaaltjes.
Doe de schaaltjes in een groot ovenschaal en doe daar heet/kokend water in tot net onder de randjes van de kleine ovenschaaltjes.
Bak de creme brulee af in de oven voor 40minuten.
Laat het dan in de koelkast verder uitharden voor minimaal twee uur en sprenkel er dan de bruine suikervervanger overheen.
Brand de bovenkant met een brander bruin of doe de creme brulee even onder de grill totdat hij bruin is geworden.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, creme, brulee, dessert

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

8 Comments

  1. Mijn crème brulée blijft slap, alleen het korstje is hard. Wat doe ik verkeerd?

    • Hoi Jorieke,

      Dan moeten ze denk ik langer in de oven! En de korst onder de grill doen. ☺️ Je hebt uiteraard het beste resultaat met een brander.

      Groetjes Oanh

  2. Ik heb het nu twee keer geprobeerd maar mijn laagje wordt alleen maar doorzichtig vloeibaar. Ik heb een brandertje… ?

  3. Ik vond deze info wel op internet: “Stevia karameliseert niet, dus als je een bruine kleur wilt tijdens het bakken, kan je best wat suiker of honing aan toevoegen. Ook voor het bruine krokante laagje op crème brulée bijvoorbeeld zal je een andere garnering moeten gebruiken dan stevia – dit lukt niet.” Dus waarschijnlijk ligt het daaraan?

    • Ik denk dat het inderdaad aan het type stevia ligt Heleen! Ik heb zelf kristal sweet en die werd wel bruin bij het branden.

  4. Hallo Oanh,

    Mijn collega maakt altijd verrukkelijke millionaire shortbread. Ik zou daar echt heel graag een khd arme variant van maken. Is dat mogelijk?.

    Groetjes Alinda Snoeren

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.