Croissantjes!

Hier is de challenge van deze week hoor! Hij is al vaak voorbij gekomen, koolhydraatarme croissantjes! Ik heb er de beroemde geraspte mozzarella-roomkaas combi voor gebruikt en denk dat dat ook het beste koolhydraatarme alternatief is voor croissant en pizzadeeg. Het is helaas niet met een crispy bovenkantje zoals je ziet bij de croissantjes van de appie maar met een ham kaas vulling vind ik deze croissantjes werkelijk verrukkelijk!

Je kunt ook chocolade croissantjes maken met bijvoorbeeld deze chocolade of heerlijke kaneel croissantjes!

Klik hier voor meer broodjes recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme croissantjes!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 1.2 g khd per stuk

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Smelt de mozzarella met de roomkaas in een pannetje.
Meng ondertussen het ei, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en zout.
Kneed vervolgens de gesmolten kaas met het amandelmeel mengsel en leg het op een helft van een vel bakpapier.
Vouw het dubbel en maak het deeg plat met behulp van een deegroller. (Als het teveel plakt kan je het nat maken met water)
Maak er een mooi rechthoek van en snijd het in twee gelijke stukken.
Snijd daar weer 2 driehoeken uit door de 2 stukken diagonaal door te snijden.
Neem een driehoek met de punt naar voren gericht.
Leg eventueel (tip!) een plakje ham (of koolhydraatarme chocopasta) met daarbovenop wat geraspte kaas aan het begin van het stukje deeg en rol het stukje deeg naar de punt in een mooie croissant.
Herhaal dit bij de andere 3 stukjes deeg.
Bestrijk de croissantjes met ei en bak de croissants 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.

Geniet! X.

Tip van volgers: Maak het bakpapier nat om ze makkelijker op te rollen zonder dat het teveel plakt.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, croissant, croissantjes, ham, kaas,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

26 Comments

  1. Avatar foto
    Marianne de Bruin

    Ooooeeh deze ga ik zeker proberen! Want hamkaas croissants zijn de bom!

  2. Avatar foto

    hoe komt u aan geraspte mozzarella? In de winkel vind ik wel zakjes maar lees dat daar maiszetmeel in zit. Is er een harde mozzarella te koop die je dan zelf kunt raspen? Hartelijk dank.

    • Avatar foto

      Ik heb het bij de appie vandaan! 🤗

    • Avatar foto

      Helaas kon ik geen echt croissant vormen rollen omdat het deeg te nat bleef. Ik heb daarna extra extra amandel meel toegevoegd maar het bleef nat. Enig idee hoe dat kan? De smaak was wel erg goed 🙂

  3. Avatar foto

    Moet nog even oefenen op het vormen, de smaak is al heerlijk

    • Avatar foto

      Superleuk om te lezen! 🤗

    • Avatar foto

      Vraagje! Ik heb het geprobeerd te maken. Alleen het deeg bleef wat plakkerig en vloeibaar, waardoor het niet echt kwam tot het vormen van de croissantjes. Dus heb hem nu maar plat gebakken als een soort van pizza.
      Had ik het mengsel eerst weer moeten laten afkoelen?

      Alvast bedankt voor het meedenken

    • Avatar foto
      ChiqueMonique

      Kun je deze invriezen?

    • Avatar foto

      Kun je dit ook maken met een normale bol mozzarella, of is dat te zacht?
      (Ik las dat je dat in de diepvries kunt legen even, en dan wel kunt raspen)

  4. Avatar foto
    José Broeke

    Net gebakken , qua model niet zo mooi gelukt maar ze smaken verrukkelijk.

  5. Avatar foto

    Ziet er heerlijk uit maar lees ik het nou goed? Staat er 7.5 gram amandelmeel of 75 gram?

    • Avatar foto

      75 gram! 🤗

    • Avatar foto
      Nelly Kiel-Klunder

      Vandaag heb ik ze weer gemaakt. Ik heb het deeg in tweeën gedeeld, één deel belegd met cheddar en ham en het andere besmeerd met boter en sukrin en kaneel eroverheen en daarna opgerold. Erg lekker!

  6. Avatar foto
    wilma Dekker

    Moet de gesmolten kaas heet gemend worden met het meel?

  7. Avatar foto
    yvon de winter

    wil geen reacties meer via mail ontvangen

  8. Avatar foto
    Alexandra

    Hoi Oanh, kunnen de croissantjes ingevroren worden?

  9. Avatar foto

    Helaas kon ik geen echt croissant vormen rollen omdat het deeg te nat bleef. Ik heb daarna extra extra amandel meel toegevoegd maar het bleef nat. Enig idee hoe dat kan? De smaak was wel erg goed 🙂

  10. Avatar foto

    Mij lukt het niet het blijft plakkerig heb extra meel gedaan wat water maar dan wordt het alleen maar plakkeriger hoe krijg ik het voor elkaar????

  11. Avatar foto

    Ze zijn heerlijk Oanh! Ook zonder ham 😍

  12. Avatar foto
    Lisette Bartels - Verheij

    Welke roomkaas gebruik jij?

  13. Avatar foto

    Wegens voedingsintolerantie eet ik geen amandelmeel, kan dit 1 op 1 vervangen worden door bijvoorbeeld hazelnootmeel?

  14. Avatar foto

    Ohhh deze ga ik zeker proberen! Dat mis ik echt. Alleen zie ik dat in álle geraspte mozarella’s maiszetmeel zit, helaas. (Uit supermarkten) Is geraspt noodzakelijk? Kan het ook met een bol mozarella?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.