Hier is de challenge van deze week hoor! Hij is al vaak voorbij gekomen, koolhydraatarme croissantjes! Ik heb er de beroemde geraspte mozzarella-roomkaas combi voor gebruikt en denk dat dat ook het beste koolhydraatarme alternatief is voor croissant en pizzadeeg. Het is helaas niet met een crispy bovenkantje zoals je ziet bij de croissantjes van de appie maar met een ham kaas vulling vind ik deze croissantjes werkelijk verrukkelijk!
Je kunt ook chocolade croissantjes maken met bijvoorbeeld deze chocolade of heerlijke kaneel croissantjes!
Klik hier voor meer broodjes recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier!
PrintKoolhydraatarme croissantjes!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 1.2 g khd per stuk
Ingrediënten
- 150 geraspte mozzarella
- 35 g roomkaas
- 1 ei
- 75 g amandelmeel (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 ei om te bestrijken
- Optioneel: ham en geraspte kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Smelt de mozzarella met de roomkaas in een pannetje.
Meng ondertussen het ei, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en zout.
Kneed vervolgens de gesmolten kaas met het amandelmeel mengsel en leg het op een helft van een vel bakpapier.
Vouw het dubbel en maak het deeg plat met behulp van een deegroller. (Als het teveel plakt kan je het nat maken met water)
Maak er een mooi rechthoek van en snijd het in twee gelijke stukken.
Snijd daar weer 2 driehoeken uit door de 2 stukken diagonaal door te snijden.
Neem een driehoek met de punt naar voren gericht.
Leg eventueel (tip!) een plakje ham (of koolhydraatarme chocopasta) met daarbovenop wat geraspte kaas aan het begin van het stukje deeg en rol het stukje deeg naar de punt in een mooie croissant.
Herhaal dit bij de andere 3 stukjes deeg.
Bestrijk de croissantjes met ei en bak de croissants 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Geniet! X.
Tip van volgers: Maak het bakpapier nat om ze makkelijker op te rollen zonder dat het teveel plakt.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, croissant, croissantjes, ham, kaas,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Ooooeeh deze ga ik zeker proberen! Want hamkaas croissants zijn de bom!
Jaaaa ze zijn echt de 💣!! 😝
Kan je dit ook invriezen?
hoe komt u aan geraspte mozzarella? In de winkel vind ik wel zakjes maar lees dat daar maiszetmeel in zit. Is er een harde mozzarella te koop die je dan zelf kunt raspen? Hartelijk dank.
Ik heb het bij de appie vandaan! 🤗
Helaas kon ik geen echt croissant vormen rollen omdat het deeg te nat bleef. Ik heb daarna extra extra amandel meel toegevoegd maar het bleef nat. Enig idee hoe dat kan? De smaak was wel erg goed 🙂
Moet nog even oefenen op het vormen, de smaak is al heerlijk
Superleuk om te lezen! 🤗
Vraagje! Ik heb het geprobeerd te maken. Alleen het deeg bleef wat plakkerig en vloeibaar, waardoor het niet echt kwam tot het vormen van de croissantjes. Dus heb hem nu maar plat gebakken als een soort van pizza.
Had ik het mengsel eerst weer moeten laten afkoelen?
Alvast bedankt voor het meedenken
Kun je deze invriezen?
Kun je dit ook maken met een normale bol mozzarella, of is dat te zacht?
(Ik las dat je dat in de diepvries kunt legen even, en dan wel kunt raspen)
Net gebakken , qua model niet zo mooi gelukt maar ze smaken verrukkelijk.
Ahhhh superleuk zeg!! Heb je er ook jam kaas bij gedaan? 🤗
Ziet er heerlijk uit maar lees ik het nou goed? Staat er 7.5 gram amandelmeel of 75 gram?
75 gram! 🤗
Vandaag heb ik ze weer gemaakt. Ik heb het deeg in tweeën gedeeld, één deel belegd met cheddar en ham en het andere besmeerd met boter en sukrin en kaneel eroverheen en daarna opgerold. Erg lekker!
Moet de gesmolten kaas heet gemend worden met het meel?
Jaaa gesmolten en wel! 🤗
wil geen reacties meer via mail ontvangen
Hoi Oanh, kunnen de croissantjes ingevroren worden?
Helaas kon ik geen echt croissant vormen rollen omdat het deeg te nat bleef. Ik heb daarna extra extra amandel meel toegevoegd maar het bleef nat. Enig idee hoe dat kan? De smaak was wel erg goed 🙂
Mij lukt het niet het blijft plakkerig heb extra meel gedaan wat water maar dan wordt het alleen maar plakkeriger hoe krijg ik het voor elkaar????
Ze zijn heerlijk Oanh! Ook zonder ham 😍
Welke roomkaas gebruik jij?
Wegens voedingsintolerantie eet ik geen amandelmeel, kan dit 1 op 1 vervangen worden door bijvoorbeeld hazelnootmeel?
Ohhh deze ga ik zeker proberen! Dat mis ik echt. Alleen zie ik dat in álle geraspte mozarella’s maiszetmeel zit, helaas. (Uit supermarkten) Is geraspt noodzakelijk? Kan het ook met een bol mozarella?