Voor de challenge deze week heb ik deze granola gemaakt! Super makkelijk om te maken en eenvoudig aan te passen naar smaak. Ik heb allerlei heerlijke noten, pitten en zaadjes gebruikt en vanille en kaneel toegevoegd. Je kan ook er ook een cacao of koek smaak aan geven en natuurlijk variëren met allerlei soorten noten en pitjes. Ik vind het een ideaal ontbijtje voor de drukkere dagen. Je maakt er namelijk een hele batch van en kan er 10x van genieten. Deze stroopvervangers in combinatie met de granola is heerlijk!
Klik hier voor meer muesli/granola recepten.
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme granola!
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Porties: 10
- Aantal koolhydraten: 1.8 g khd per portie
Ingrediënten
- 75 g amandelen
- 75 g hazelnoten
- 75 g walnoten
- 50 g gebroken lijnzaad (klik)
- 30 g gesmolten boter
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl kaneel
- 2 eiwitten van een ei (m)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 50 g zonnebloempitten
- 15 g kokossnippers
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 150c.
Voeg alle ingrediënten behalve de zonnebloempitten en kokossnippers in de keukenmachine en pulseer het enkele keren. Zorg er wel voor dat de noten niet helemaal fijn worden gemalen. Grove stukken noten zijn namelijk heerlijk.
Verdeel de notenmix op een bakplaat (maak er niet een te dikke plak van anders wordt het niet krokant) en bak de noten 10 minuten in de oven.
Verdeel de zonnebloempitten en kokossnippers erbovenop en bak het geheel nogmaals 8 minuten in de oven.
De granola wordt krokant zodra het is afgekoeld. Bewaar het droog in een metaal bakje om ze goed knapperig te houden.
Geniet ervan met heerlijk vers fruit, stukjes koolhydraatarme chocolade of bijvoorbeeld deze heerlijke salty caramelsaus!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, granola, muesli, Cruesli, cereal,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Deze granola is echt héérlijk! Zelfs mijn man die niet KHA eet is er gek op!