Koolhydraatarme krentenbollen!
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Porties: 5
- Aantal koolhydraten: 6.6 g khd per stuk
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 120 g amandelmeel
- 1 el psylliumvezels
- 35 g lijnzaadmeel
- 25 g bruine suikervervanger
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 1 ei (L)
- 2 eiwitten (L)
- 30 g rozijnen/krenten
- 1/2 zakje gist
- 120 ml heet water
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten behalve het water.
Voeg als laatst het water toe en laat het mengsel ongeveer 30 minuten rijzen in een kom, met daaroverheen een warme vochtige theedoek, op een warme plek. Bijvoorbeeld bij de haard of kachel.
Verwarm de oven op 160c.
Verdeel het mengsel over 5 bakvormpjes en bak de broodjes tot slot 40-45 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, krenten, rozijnen, bol, bollen, krentenbollen,