Zuurkool kerrie ovenschotel!


Deze zuurkool ovenschotel is een van mijn favo gerechten als het lekker fris is buiten!
Hij is rijkelijk gevuld, rijk aan smaak, en vult als een tierelier.
Het vleugje kerrie vind ik persoonlijk HEURLIJK! Mij kan je er voor wakker maken 🙂

Hier komt het recept:

Ingrediënten 3 personen

5.2khd per persoon

  • 600 g bloemkool
  • 1 tl nootmuskaat
  • 350 g gehakt
  • 200 kastanjechampignons
  • 1 rookworst
  • 125 g spekblokjes
  • 250 g zuurkool
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl sambal
  • 1 el kerrie masala poeder

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar. Giet het goed af, pureer de bloemkool met een staafmixer en voeg de nootmuskaat toe.
Knijp het vocht uit de bloemkool. 

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
Bak ondertussen de spekblokjes crispy en voeg vervolgens het gehakt toe met de sambal, mosterd en alle droge kruiden. Snijd de champignons in stukjes en doe het bij het gehakt.
Als het gehakt klaar is doe je het in een ovenschaal, gevolgd door de zuurkool, plakjes rookworst, bloemkoolpuree en strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel.
Doe de zuurkool ovenschotel 30 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is geworden.

Geniet! X

11 Comments

  1. Hetty Peeters

    Krijgbeen errormelding, als ik klik op die link naar de kaasdoek.

  2. Wanneer moet de nootmuskaat erin? Ik heb hem maar over de bloemkool gedaan…

  3. Hoi ik mag geen worst en spekjes eten wat kan ik het beste ter vervanging gebruiken

  4. Jauqueline Koorn

    Kan dit ook met pompoen?

  5. Wat een heerlijk recept. Geweldig !
    Bedankt….. 🥰

  6. Ik heb vanavond deze schotel gemaakt en ik ben dus absoluut geen zuurkool fan en ook ovenschotels met gehakt is niet favoriet. Maar ik moet zeggen dat ik deze schotel zeer smakelijk vond.
    We hebben nog genoeg over om ook morgen hier nog van te kunnen eten. Ik ga deze schotel zeker nog vaker maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.