Zuurkool kerrie ovenschotel!

Deze zuurkool ovenschotel is een van mijn favoriete gerechten als het lekker fris is buiten! Hij is rijkelijk gevuld, rijk aan smaak, en vult heerlijk. Het vleugje kerrie vind ik persoonlijk verrukkelijk! Mij kan je er voor wakker maken.

Klik hier voor meer smakelijk diner recepten!

Heb je deze fijne kruidenpotjes al gezien? Perfect voor de georganiseerde kruidenla of kruidenkast!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zuurkool kerrie ovenschotel!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 5.2 g khd per portie

Ingrediënten

 

  • 600 g bloemkool
  • 1 tl nootmuskaat
  • 350 g gehakt
  • 200 kastanjechampignons
  • 1 rookworst
  • 125 g spekblokjes
  • 250 g zuurkool
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl sambal
  • 1 el kerrie massala poeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175c.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar. Giet het goed af, pureer de bloemkool met een staafmixer en voeg de nootmuskaat toe.
Knijp het vocht uit de bloemkool. 

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
Bak ondertussen de spekblokjes crispy en voeg vervolgens het gehakt toe met de sambal, mosterd en alle droge kruiden. Snijd de champignons in stukjes en doe het bij het gehakt.
Als het gehakt klaar is doe je het in een ovenschaal, gevolgd door de zuurkool, plakjes rookworst, bloemkoolpuree en strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel.
Doe de zuurkool ovenschotel 30 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is geworden.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, zuurkool, kerrie, oven, ovenschotel, gehakt

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

20 Comments

  1. Avatar foto
    Hetty Peeters

    Krijgbeen errormelding, als ik klik op die link naar de kaasdoek.

  2. Avatar foto

    Wanneer moet de nootmuskaat erin? Ik heb hem maar over de bloemkool gedaan…

  3. Avatar foto

    Hoi ik mag geen worst en spekjes eten wat kan ik het beste ter vervanging gebruiken

  4. Avatar foto
    Jauqueline Koorn

    Kan dit ook met pompoen?

    • Avatar foto

      Uiteraard!

    • Avatar foto

      Heeeerlijk! Vandaag gegeten ❤️

    • Avatar foto

      Hey, ik ben net begonnen met koolhydraten arm eten maar ik snap de totale van de koolhydraten niet want 200 gram bloemkool is al 10 gram koolhydraten, ik kom dan op een totaal van 16 koolhydraten in my fitness pall ipv 5.2 p.p. Reken ik iets verkeerd? Heb alle hoeveelheden door 3 gedeeld aangezien het recept voor 3 personen is.

  5. Avatar foto

    Hoi Oanh, welke rookworst en kerrie masala poeder gebruik je?

  6. Avatar foto

    Wat een heerlijk recept. Geweldig !
    Bedankt….. 🥰

  7. Avatar foto
    Van den berg

    Het was heerlijk.

  8. Avatar foto

    Ik vind 200 kastanjechampignons best veel… ;-)))

  9. Avatar foto

    Ik heb vanavond deze schotel gemaakt en ik ben dus absoluut geen zuurkool fan en ook ovenschotels met gehakt is niet favoriet. Maar ik moet zeggen dat ik deze schotel zeer smakelijk vond.
    We hebben nog genoeg over om ook morgen hier nog van te kunnen eten. Ik ga deze schotel zeker nog vaker maken.

  10. Avatar foto

    Is toch zelfde als dit recept van jou? https://www.oanhskitchen.nl/zuurkool-ovenschotel/

  11. Avatar foto

    Is er ook een vega variant?

  12. Avatar foto

    Vanavond gemaakt. We hebben ervan gesmuld
    Dit komt zeker vaker op tafel.
    Echt comfort food!

  13. Avatar foto

    Bloemkool puree van maken en daarna nog het vocht eruit knijpen??

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.