Zuurkool kerrie ovenschotel!

Zuurkool kerrie ovenschotel!


Deze zuurkool ovenschotel is een van mijn favo gerechten als het lekker fris is buiten!
Hij is rijkelijk gevuld, rijk aan smaak, en vult als een tierelier.
Het vleugje kerrie vind ik persoonlijk HEURLIJK! Mij kan je er voor wakker maken πŸ™‚

Hier komt het recept:

IngrediΓ«nten 3 personen

5.2khd per persoon

  • 600 g bloemkool
  • 350 g gehakt
  • 200 kastanjechampignons
  • 1 rookworst
  • 125 g spekblokjes
  • 250 g zuurkool
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl sambal
  • 1 el kerrie masala poeder
  • 1 tl nootmuskaat

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180c.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar. Giet het goed af en pureer de bloemkool met een staafmixer.
Knijp het vocht uit de bloemkool.Β (ik heb de bloemkool uitgeknepen met deze uitwringdoek (klik)
Voeg de nootmuskaat toe.
Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
Bak ondertussen de spekblokjes crispy en voeg vervolgens het gehakt toe met de sambal, mosterd en alle droge kruiden (behalve de nootmuskaat). Snijd de champignons in stukjes en doe het bij het gehakt.
Als het gehakt klaar is doe je het in een ovenschaal, gevolgd door de zuurkool, plakjes rookworst, bloemkoolpuree en strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel.
Doe de zuurkool ovenschotel 30 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is geworden.

Geniet! X

2 Reacties

  1. Hetty Peeters

    Krijgbeen errormelding, als ik klik op die link naar de kaasdoek.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*