Roggebrood

Vandaag heb ik deze roggebrood gemaakt. Heerlijk in combinatie met een soepje en lekkere belegjes.

Klik hier voor meer brood recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme “roggebrood”!

  • Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten
  • Porties: 15
  • Aantal koolhydraten: 1.6 g khd per plakje

Omschrijving

Ik heb deze bakvorm gebruikt.

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Leg de eidooiers apart.
Meng de hennepzaad, sesamzaad, chiazaad, gebroken lijnzaad, kokosmeel, oregano, wijnsteenbakpoeder, zout en gist.
Meng de eidooiers met de gesmolten roomboter en Griekse yoghurt.
Meng de droge ingrediënten met het eidooier mengsel en voeg het water toe en vervolgens de eiwitten.
Laat het geheel ongeveer 45 minuten op een warme plek rijzen.
Bak tot slot het brood ongeveer 55 minuten in de oven op 180c en snijd het brood aan als het wat is afgekoeld.

 

Notities

Heerlijk bij een heerlijk kopje soep, gewoon met roomboter, een plakje kaas of ander lekkers! 

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, roggebrood, brood, broodje, broodjes, rogge

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

4 Comments

  1. Avatar foto
    Theresia Rook

    Opnieuw een creatie van Oanh die overheerlijk is. Tip: bak het eens in een tulband ( 24 cm) erg leuk voor de feestdagen 🙂

  2. Avatar foto

    Waardoor kan ik de hennepzaad vervangen?

  3. Avatar foto

    1e keer met gist rijst brood maar weinig.
    2e keer receptuur iets veranderd, geen gist
    100 gr yoghurt, beetje citroensap en natriumbicarbonaat ipv bakpoeder.
    Gist en rijzen achterwege gelaten en direct gebakken 55 minuten.
    Na ca 5 min vorm open moeten doen omdat anders het brood uit de vorm zou gaan rijzen. Heel blij met resultaat, blijvertje op deze manier

  4. Avatar foto
    Debbie Broersma

    Oanh hij is heerlijk het heeft even geduurd voordat ik met eiwitten in de weer durfde maar nu de smaak te pakken wat een heerlijk voedzaam “roggebrood” zonder roggemeel

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.