Ik was in eerste instantie van plan om anijskrollen te maken, maar dat is pontificaal mis gegaan.
Maar voor een plan B is deze zeker wel eentje die ik er in hou! 🤗
Uiteraard zit er geen roggemeel in, maar in plaats daarvan heb ik lijnzaad gebruikt.
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Hier komt het recept!
Ingrediënten 15 plakjes
1,6 khd per plakje- 6 eieren
- snufje zout
- 65 g hennepzaad
- 15 g sesamzaad
- 45 g chiazaad
- 125 g gebroken lijnzaad
- 100 g kokosmeel
- oregano (of andere lekkere kruiden )
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 7 g gist
- 125 g gesmolten roomboter
- 50 g Griekse yoghurt
- 200 ml heet/warm water
Bereidingswijze:
Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Leg de eidooiers apart.
Meng de hennepzaad, sesamzaad, chipzaad, gebroken lijnzaad, kokosmeel, oregano, wijnsteenbakpoeder, zout en gist.
Meng de eidooiers met de gesmolten roomboter en Griekse yoghurt.
Meng de droge ingrediënten met het eidooier mengsel en voeg het water toe en vervolgens de eiwitten.
Laat het geheel ongeveer 45 minuten op een warme plek rijzen.
Bak tot slot het brood ongeveer 55 minuten in de oven op 180c en snijd het brood aan als het wat is afgekoeld.
Heerlijk bij een heerlijk kopje soep, gewoon met roomboter, een plakje kaas of ander lekkers! <3
Opnieuw een creatie van Oanh die overheerlijk is. Tip: bak het eens in een tulband ( 24 cm) erg leuk voor de feestdagen 🙂
Waardoor kan ik de hennepzaad vervangen?