Afgelopen woensdag waren kwarkbolletjes ook voorbij gekomen als verzoekje voor de wednesday challenge. Stiekem had ik daar ook erg trek in dus heb ik ze gisteren gelijk gemaakt! Ik heb er van genoten met een beetje koolhydraatarme jam (klik hier) en clotted Cream. Zo lekker! Je kan ze ook eenvoudig invriezen en even kort opwarmen voordat je ze gaat opsmullen.
Ik heb de kwarkbolletjes gebakken met deze bakvorm.
Klik hier voor meer broodjes recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Koolhydraatarme kwarkbolletjes!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 5
- Aantal koolhydraten: 5 g khd per bolletje
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 120 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 150 g volle kwark
- 5 g psylliumvezels
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 10 g rozijnen (koolhydraatbeperkt, optioneel)
- 2 eieren
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Optioneel:
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en laat het enkele minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 160c.
Maak 5 bolletjes van het mengsel (als het beslag niet stevig genoeg is kan je extra psylliumvezels toevoegen en als je niet van psylliumvezels houdt kan je eventueel een muffinvorm gebruiken), maak eventueel je handen nat zodat het niet teveel plakt.
Leg de bolletjes op een vel bakpapier en bak de bolletjes 25 minuten in de oven.
Notities
Garneer eventueel de bolletjes met pitjes of zaden als je dat lekker vindt!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kwark, bolletjes, brood, broodjes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Kan je ook vegan- eiwitpoeder gebruiken?
Ik ben er net bekend mee, maar het lijkt mij van wel toch? 🤗
Lieve Oanh. Wat kan ik gebruiken ipv amandelmeel. Mijn man heeft een hazelnoot en amandel allergie ontwikkelt
Soya meel vind ik zo droog en eigen overheersende smaak hebben. Ik lees graag je antwoord
Oeps ik heb jouw antwoord gemist geloof ik
Ohhh Haha! Geeft niets hoor 🤗
Is het mogelijk om het eiwitpoeder weg te laten in dit recept en b.v. te vervangen door een druppel vanille-extract?
Nee ik zou dan kokosmeel gebruiken! 🙂
Kan het ook zonder eiwit poeder of iets vervangbaar
Je kan kokosmeel proberen! Dan worden ze wel wat steviger 🙂
Oké bedankt ga het proberen je hoort het
Kan het ipv met eiwitpoeder ok met wey poeder?? of is dat hetzelfde??
Jahoor! Het heeft dezelfde werking. Alleen is de poeder die ik gebruik puur en natuurlijk 🤗
Ook ik heb voor de app Fitatu de ingrediënten ingevoerd, heb er 5 billen uit gehaald maar kom op 8.1 khd per stuk, meer dan wat jij opgeeft! Hoe reken jij het uit?
Ik heb dezelfde vraag als Thea
Kan je ook griekse yoghurt gebruiken ipv kwark? Heb de rest wel in huis maar geen kwark, hihi
Dat zou kunnen! Wellicht dat je meer psylliumvezels nodig hebt 🤗
kan je eiwitpoeder ook weglaten. En wat kan je dan daarvoor gebruiken?
Zou je ook kokoscreme kunnen gebruiken i.p.v. kwark.
Men welke bedoel je dan? Het is denk ik wel wat “wateriger”? Dan moet je wel extra psylliumvezels gebruiken 🙌🏼
Nee creme is steviger en water is vloeibaar. Ik gebruik ook altijd blik en als je deze paar uur in de koelkast zet dan zakt het kokoswater maar het creme gaat naar boven en is mooi stevig. Ik denk dat ze dit ook bedoelt
Ben ik ook benieuwd naar…. maar dan moet je misschien iets meer psylliumvezel gebruiken omdat yoghurt meestal wat dunner is dan kwark… dat zou je dan moeten merken met het mixen…
Er staat 20 gram Sukrin, welk product heb je gebruikt van het merk Sukrin?
Ik gebruik altijd Sukrin+ 🤗
Ik heb in plaats van kwark volle Griekse yoghurt gebruikt. Geen zoetstof en geen rozijnen. Zelfs dan zijn ze verrukkelijk! Dank je wel, Oanh!
Nouuuu wat leuk!! Super tof dat je ze zo lekker vind Annelies! 🥰
Ik ga ze volgende week ook proberen met griekse yoghurt… Ben erg benieuwd
Jaaa leuk!! Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden! 🙌🏼
Ik heb ze met kokosmelk gemaakt in plaats van eiwitpoeder en ze zijn perfect!!
Is er ook een hartige variant?
Hoelang moeten ze in de oven en op welke temperatuur?
Het staat bij het recept Bea! 🤗
Staat 25 minuten maar niet welke temperatuur
Excuses ik heb niet goed gelezen 180 graden
Heerlijk!, direkt ’n paar platen gebakken, straks de vriezer in!,
Dank je wel voor dit lekkere recept om broodjes te maken
Wat leuk Helen!! Super tof dat je ze zo lekker vindt 🥰 Liefs Oanh
Hoeveel kokosmeel moet je dan gebruiken?
Ik zou ook 25 gram doen 🤗
Kan ik ipv sukrin honing gebruiken vd imker en ipv eiwitpoeder met vanille, proteinepoeder met vanillesmaak??
Honing is helaas niet koolhydraatarm, maar als je het toch wilt gebruiken kan het prima ter vervanging van zoetstof 🙂 proteinepoeder kan ook gewoon!
Okee, ik mag geen amandelmeel meer gebruiken ivm opgebouwde allergie, dus heb ik soyameel genomen. 100 gram, maar dat is best droog. Een extra ei erbij en de hele bak kwark er maar ingedaan. Nu zit het in de oven met bruchetta kruiden erop. Geen idee of het wat wordt 🙂 Maar zoals het ruikt er eruitziet zo in de oven heb ik blije verwachtingen.
Ohh Haha! Nou ik ben wel heeeel benieuwd of het is gelukt! 🙌🏼
Het zelfde recept gebruikt alleen de krenten weglaten maar met blauwe bessen dat is heerlijk echt van genoten
Het is boven verwachting zo lekker .. te lekker zelfs … 😉
Haha!! Jaaaaa zoooo leuk om te lezen!! 🥰🥰🥰
Ik heb een ijsbolletjesschep gebruikt geen vieze handen!!
Kijk! Dat is een goeie tip! 🤗
Heerlijk recept, dank je wel Oahn! Ik heb de helft van het amandelmeel vervangen voor hazelnootmeel. Het was net een gebakje! Je kunt er zoveel mee variëren. Morgenochtend gebruik ik m voor t ontbijt 😉
Jaaaa wat leuk zeg!! 🥰 Super fijn dat je ze zo lekker vindt!
Die vezels. Daar krijg ik enorme krampen van. Is er een vervanger?
Bestaat er ook een “hartige”, dus niet zoete, variant van deze bolletjes? Kan ik de zoetstof gewoon weglaten?
Ik heb geen psyllium vezels in huis. Kan je dit achterwege laten of vervangen door wat anders?
Ik heb ze ook gemaakt maar met stratiella smaak en waren echt super. Bedankt voor dit fijne recept
Hoe veel is 2 te vanille-extract?
Hoeveel koolhydraten zitten erin zonder rozijnen. Ze zijn heerlijk
1.4 per bolletje 🤗
Ik kan niet tegen psylliumvezels, wel tegen de hele zaadjes en (gebroken) lijnzaad bijvoorbeeld. Kan ik dat ook gebruiken?
Je kan misschien extra eiwitpoeder gebruiken en wat gebroken lijnzaad toevoegen, maar dan zou ik wel in bakvormpjes bakken want ik vermoed dat het een slapper mengsel gaat worden 🤗
Nou ze zitten erin, met een ijsscheplepel in muffinvormen gedaan, zonder psyllium maar met chiazaadjes. Dat ging prima. Nu heb ik alle ingrediënten ingevoerd in de app waar ik mijn eten in bijhoud, maar dan komt ie op 246 kcal per bolletje. – 3,5 gr koolhydraten, 14 gr eiwit en 19 gr vet. Ik probeer af te vallen dus dat is dan best veel?! Of doe ik iets niet goed?
Het eiwitpoeder van Live Puri is wel geweldig trouwens!! Net als veel van je recepten 😉
Lieve Oahn,
Ze zijn heerlijk😍
Gisteravond 2 meisjes blij gemaakt die een glutenallergie hebben en de supermarkt koekjes en cake jes zat zijn. Ze vonden de kwarkbollen heerlijk net als je eierkoeken.
Ze willen heel graag brownies eten en dat mogen ze niet hebben maar jouw brownies dus wel en die vanmorgen maar voor ze gebakken. En heb ze jouw bakboek gegeven zodat ze lekker zelf kunnen bakken😉
Dank je voor je heerlijke recepten❤
Het deeg is te nat. Wat kan ik dan het beste toevoegen?
Voor de tweede keer gemaakt. Dit keer 20 gram Amandelmeel vervangen door 20 gram kokosmeel. Is lekker joh! Heb er trouwens 6 bolletjes van gemaakt, zonder rozijntjes. Net uit de oven, huis ruikt heerlijk en eet er nu twee op. Lekker nog een beetje warm. Mmmm….
Superleuk om te lezen Ilse!! 🥰
Ik kan niet tegen amandelmeel waarvoor zou ik dit kunnen vervangen?
Vorige week heb ik ze voor het eerst gemaakt, ik had ook geen kwark in huis dus met dikke griekse yoghurt gemaakt. Nou, mijn dochter wilde er steeds 1 mee naar school haha. Nu staan ze met kwark in de oven. Lekker hoor…
Kun je ook een hartige versie maken?
Ze zijn echt heerlijk, ik heb de kwarkbolletjes nu voor de 2de keer gemaakt. Ik heb nu gebakken spekjes door het beslag gedaan. Heerlijk zijn ze.
Gemaakt een keeer met amandel meel en de tweede keer met amande l1/2 en cocos meel 1/2. Het deeg was een stuk droger en heb er het laatste beetje kwark door gedaan. Staan nu af te koelen. De broodjes met alleen amandel meel voelen een stuk lighter aan. Ben beniewd hoe ze smaken. Ik hen er mufins van gemaakt.
Kwark is hier moeilijk te krijgen, kan ik dat vervangen met roomkaas of met griekse yoghurt?
haal ze zojuist uit de oven, zien en ruiken er heerlijk uit, dus ben benieuwd hoe ze smaken strakjes, maar komt vast goed 🙂 (Heb er wel iets meer rozijntjes in gedaan omdat het weekend is en omdat ik 10 gram wel erg weinig vond, dan zitten er amper 2 rozijntjes in ieder bolletje :-(, Maar in het weekend mag dat wel een keer toch?)
Vandaag de bolletjes gemaakt, alleen zijn het een soort eierkoeken geworden
Ik had alleen wijnsteenpoeder in huis, zou het daaraan liggen??
Ze zijn we heerlijk btw
Gisteren heb ik deze bolletjes gemaakt en heb er hazelnootmeel voor gebruikt. Nou ja, bolletjes…….. in de oven werd het een grote dunne plaat. De smaak was heerlijk, maar zo was het niet de bedoeling. Wat had ik verkeerd gedaan? Ik heb het niet een aantal minuten laten staan, waardoor het mengsel dikker werd.
Al met al smul ik er wel van.
Hoelang moet je het mixen?
Exact het recept gevolgd. Ik heb beslag ook een paar minuten laten rusten. Maar alsnog vond ik het te slap. Uiteindelijk 10 gram extra psyllium erbij gedaan. Werd iets vaster, alleen in de oven jammer genoeg aan de platte kant. Is dat normaal?