Koolhydraatarme kwarkbolletjes!

Afgelopen woensdag waren kwarkbolletjes ook voorbij gekomen als verzoekje voor de wednesday challenge. Stiekem had ik daar ook erg trek in dus heb ik ze gisteren gelijk gemaakt! Ik heb er van genoten met een beetje koolhydraatarme jam (klik hier) en clotted Cream. Zo lekker! Je kan ze ook eenvoudig invriezen en even kort opwarmen voordat je ze gaat opsmullen.

Ik heb de kwarkbolletjes gebakken met deze bakvorm.

Klik hier voor meer broodjes recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme kwarkbolletjes!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 5
  • Aantal koolhydraten: 5 g khd per bolletje

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Optioneel: 


Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en laat het enkele minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 160c.
Maak 5 bolletjes van het mengsel (als het beslag niet stevig genoeg is kan je extra psylliumvezels toevoegen en als je niet van psylliumvezels houdt kan je eventueel een muffinvorm gebruiken), maak eventueel je handen nat zodat het niet teveel plakt.
Leg de bolletjes op een vel bakpapier en bak de bolletjes 25 minuten in de oven.


Notities

Garneer eventueel de bolletjes met pitjes of zaden als je dat lekker vindt!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kwark, bolletjes, brood, broodjes,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

48 Comments

  1. Marie-Louise

    Kan je ook vegan- eiwitpoeder gebruiken?

  2. B. Zwoferink

    Is het mogelijk om het eiwitpoeder weg te laten in dit recept en b.v. te vervangen door een druppel vanille-extract?

  3. Kan het ook zonder eiwit poeder of iets vervangbaar

  4. Ik heb dezelfde vraag als Thea

  5. Mariëlle

    Kan je ook griekse yoghurt gebruiken ipv kwark? Heb de rest wel in huis maar geen kwark, hihi

  6. Zou je ook kokoscreme kunnen gebruiken i.p.v. kwark.

    • Men welke bedoel je dan? Het is denk ik wel wat “wateriger”? Dan moet je wel extra psylliumvezels gebruiken ??

  7. Ben ik ook benieuwd naar…. maar dan moet je misschien iets meer psylliumvezel gebruiken omdat yoghurt meestal wat dunner is dan kwark… dat zou je dan moeten merken met het mixen…

  8. Er staat 20 gram Sukrin, welk product heb je gebruikt van het merk Sukrin?

  9. Annelies van Grinsven

    Ik heb in plaats van kwark volle Griekse yoghurt gebruikt. Geen zoetstof en geen rozijnen. Zelfs dan zijn ze verrukkelijk! Dank je wel, Oanh!

  10. Hoelang moeten ze in de oven en op welke temperatuur?

  11. Heerlijk!, direkt ‘n paar platen gebakken, straks de vriezer in!,
    Dank je wel voor dit lekkere recept om broodjes te maken

  12. Kan ik ipv sukrin honing gebruiken vd imker en ipv eiwitpoeder met vanille, proteinepoeder met vanillesmaak??

    • Honing is helaas niet koolhydraatarm, maar als je het toch wilt gebruiken kan het prima ter vervanging van zoetstof 🙂 proteinepoeder kan ook gewoon!

  13. Theresia Rook

    Okee, ik mag geen amandelmeel meer gebruiken ivm opgebouwde allergie, dus heb ik soyameel genomen. 100 gram, maar dat is best droog. Een extra ei erbij en de hele bak kwark er maar ingedaan. Nu zit het in de oven met bruchetta kruiden erop. Geen idee of het wat wordt 🙂 Maar zoals het ruikt er eruitziet zo in de oven heb ik blije verwachtingen.

  14. Het is boven verwachting zo lekker .. te lekker zelfs … 😉

  15. Ik heb een ijsbolletjesschep gebruikt geen vieze handen!!

  16. Heerlijk recept, dank je wel Oahn! Ik heb de helft van het amandelmeel vervangen voor hazelnootmeel. Het was net een gebakje! Je kunt er zoveel mee variëren. Morgenochtend gebruik ik m voor t ontbijt 😉

  17. Hoeveel koolhydraten zitten erin zonder rozijnen. Ze zijn heerlijk

  18. Ik kan niet tegen psylliumvezels, wel tegen de hele zaadjes en (gebroken) lijnzaad bijvoorbeeld. Kan ik dat ook gebruiken?

    • Je kan misschien extra eiwitpoeder gebruiken en wat gebroken lijnzaad toevoegen, maar dan zou ik wel in bakvormpjes bakken want ik vermoed dat het een slapper mengsel gaat worden ?

      • Nou ze zitten erin, met een ijsscheplepel in muffinvormen gedaan, zonder psyllium maar met chiazaadjes. Dat ging prima. Nu heb ik alle ingrediënten ingevoerd in de app waar ik mijn eten in bijhoud, maar dan komt ie op 246 kcal per bolletje. – 3,5 gr koolhydraten, 14 gr eiwit en 19 gr vet. Ik probeer af te vallen dus dat is dan best veel?! Of doe ik iets niet goed?
        Het eiwitpoeder van Live Puri is wel geweldig trouwens!! Net als veel van je recepten 😉

  19. Voor de tweede keer gemaakt. Dit keer 20 gram Amandelmeel vervangen door 20 gram kokosmeel. Is lekker joh! Heb er trouwens 6 bolletjes van gemaakt, zonder rozijntjes. Net uit de oven, huis ruikt heerlijk en eet er nu twee op. Lekker nog een beetje warm. Mmmm….

  20. Anja Bruijl

    Gemaakt een keeer met amandel meel en de tweede keer met amande l1/2 en cocos meel 1/2. Het deeg was een stuk droger en heb er het laatste beetje kwark door gedaan. Staan nu af te koelen. De broodjes met alleen amandel meel voelen een stuk lighter aan. Ben beniewd hoe ze smaken. Ik hen er mufins van gemaakt.

  21. Anja Bruijl

    Kwark is hier moeilijk te krijgen, kan ik dat vervangen met roomkaas of met griekse yoghurt?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.