Afgelopen woensdag waren kwarkbolletjes ook voorbij gekomen als verzoekje voor de wednesday challenge. Stiekem had ik daar ook erg trek in dus heb ik ze gisteren gelijk gemaakt! Ik heb er van genoten met een beetje koolhydraatarme jam (klik hier) en clotted Cream. Zo lekker! Je kan ze ook eenvoudig invriezen en even kort opwarmen voordat je ze gaat opsmullen.
Ik heb de kwarkbolletjes gebakken met deze bakvorm.
Klik hier voor meer broodjes recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme kwarkbolletjes!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 5
- Aantal koolhydraten: 5 g khd per bolletje
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 120 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 150 g volle kwark
- 5 g psylliumvezels
- 20 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 10 g rozijnen (koolhydraatbeperkt, optioneel)
- 2 eieren
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Optioneel:
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en laat het enkele minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 160c.
Maak 5 bolletjes van het mengsel (als het beslag niet stevig genoeg is kan je extra psylliumvezels toevoegen en als je niet van psylliumvezels houdt kan je eventueel een muffinvorm gebruiken), maak eventueel je handen nat zodat het niet teveel plakt.
Leg de bolletjes op een vel bakpapier en bak de bolletjes 25 minuten in de oven.
Notities
Garneer eventueel de bolletjes met pitjes of zaden als je dat lekker vindt!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kwark, bolletjes, brood, broodjes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Kan je ook vegan- eiwitpoeder gebruiken?
Ik ben er net bekend mee, maar het lijkt mij van wel toch? ?
Is het mogelijk om het eiwitpoeder weg te laten in dit recept en b.v. te vervangen door een druppel vanille-extract?
Nee ik zou dan kokosmeel gebruiken! 🙂
Kan het ook zonder eiwit poeder of iets vervangbaar
Je kan kokosmeel proberen! Dan worden ze wel wat steviger 🙂
Oké bedankt ga het proberen je hoort het
Kan het ipv met eiwitpoeder ok met wey poeder?? of is dat hetzelfde??
Jahoor! Het heeft dezelfde werking. Alleen is de poeder die ik gebruik puur en natuurlijk ?
Ik heb dezelfde vraag als Thea
Kan je ook griekse yoghurt gebruiken ipv kwark? Heb de rest wel in huis maar geen kwark, hihi
Dat zou kunnen! Wellicht dat je meer psylliumvezels nodig hebt ?
Zou je ook kokoscreme kunnen gebruiken i.p.v. kwark.
Men welke bedoel je dan? Het is denk ik wel wat “wateriger”? Dan moet je wel extra psylliumvezels gebruiken ??
Ben ik ook benieuwd naar…. maar dan moet je misschien iets meer psylliumvezel gebruiken omdat yoghurt meestal wat dunner is dan kwark… dat zou je dan moeten merken met het mixen…
Er staat 20 gram Sukrin, welk product heb je gebruikt van het merk Sukrin?
Ik gebruik altijd Sukrin+ ?
Ik heb in plaats van kwark volle Griekse yoghurt gebruikt. Geen zoetstof en geen rozijnen. Zelfs dan zijn ze verrukkelijk! Dank je wel, Oanh!
Nouuuu wat leuk!! Super tof dat je ze zo lekker vind Annelies! ?
Ik ga ze volgende week ook proberen met griekse yoghurt… Ben erg benieuwd
Jaaa leuk!! Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden! ??
Hoelang moeten ze in de oven en op welke temperatuur?
Het staat bij het recept Bea! ?
Heerlijk!, direkt ‘n paar platen gebakken, straks de vriezer in!,
Dank je wel voor dit lekkere recept om broodjes te maken
Wat leuk Helen!! Super tof dat je ze zo lekker vindt ? Liefs Oanh
Hoeveel kokosmeel moet je dan gebruiken?
Ik zou ook 25 gram doen ?
Kan ik ipv sukrin honing gebruiken vd imker en ipv eiwitpoeder met vanille, proteinepoeder met vanillesmaak??
Honing is helaas niet koolhydraatarm, maar als je het toch wilt gebruiken kan het prima ter vervanging van zoetstof 🙂 proteinepoeder kan ook gewoon!
Okee, ik mag geen amandelmeel meer gebruiken ivm opgebouwde allergie, dus heb ik soyameel genomen. 100 gram, maar dat is best droog. Een extra ei erbij en de hele bak kwark er maar ingedaan. Nu zit het in de oven met bruchetta kruiden erop. Geen idee of het wat wordt 🙂 Maar zoals het ruikt er eruitziet zo in de oven heb ik blije verwachtingen.
Ohh Haha! Nou ik ben wel heeeel benieuwd of het is gelukt! ??
Het is boven verwachting zo lekker .. te lekker zelfs … 😉
Haha!! Jaaaaa zoooo leuk om te lezen!! ???
Ik heb een ijsbolletjesschep gebruikt geen vieze handen!!
Kijk! Dat is een goeie tip! ?
Heerlijk recept, dank je wel Oahn! Ik heb de helft van het amandelmeel vervangen voor hazelnootmeel. Het was net een gebakje! Je kunt er zoveel mee variëren. Morgenochtend gebruik ik m voor t ontbijt 😉
Jaaaa wat leuk zeg!! ? Super fijn dat je ze zo lekker vindt!
Hoeveel koolhydraten zitten erin zonder rozijnen. Ze zijn heerlijk
1.4 per bolletje ?
Ik kan niet tegen psylliumvezels, wel tegen de hele zaadjes en (gebroken) lijnzaad bijvoorbeeld. Kan ik dat ook gebruiken?
Je kan misschien extra eiwitpoeder gebruiken en wat gebroken lijnzaad toevoegen, maar dan zou ik wel in bakvormpjes bakken want ik vermoed dat het een slapper mengsel gaat worden ?
Nou ze zitten erin, met een ijsscheplepel in muffinvormen gedaan, zonder psyllium maar met chiazaadjes. Dat ging prima. Nu heb ik alle ingrediënten ingevoerd in de app waar ik mijn eten in bijhoud, maar dan komt ie op 246 kcal per bolletje. – 3,5 gr koolhydraten, 14 gr eiwit en 19 gr vet. Ik probeer af te vallen dus dat is dan best veel?! Of doe ik iets niet goed?
Het eiwitpoeder van Live Puri is wel geweldig trouwens!! Net als veel van je recepten 😉
Voor de tweede keer gemaakt. Dit keer 20 gram Amandelmeel vervangen door 20 gram kokosmeel. Is lekker joh! Heb er trouwens 6 bolletjes van gemaakt, zonder rozijntjes. Net uit de oven, huis ruikt heerlijk en eet er nu twee op. Lekker nog een beetje warm. Mmmm….
Superleuk om te lezen Ilse!! ?
Gemaakt een keeer met amandel meel en de tweede keer met amande l1/2 en cocos meel 1/2. Het deeg was een stuk droger en heb er het laatste beetje kwark door gedaan. Staan nu af te koelen. De broodjes met alleen amandel meel voelen een stuk lighter aan. Ben beniewd hoe ze smaken. Ik hen er mufins van gemaakt.
Kwark is hier moeilijk te krijgen, kan ik dat vervangen met roomkaas of met griekse yoghurt?