Bloemkoolbrood!

Ik had weer een trek in een ouderwets plakje bloemkoolbrood. Een lekker hartig plakje, waar niet perse iets op hoeft omdat het al lekker genoeg is. Maar een beetje pesto, tomaat of een plakje kaas maakt het helemaal af!

Ik vind het brood lekker naast een salade, een soepje voor de lunch of als diner, of gewoon zo als tussendoortje. Mega handig om van tevoren te maken voor de rest van de (drukke) week!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bloemkoolbrood!

  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Porties: 12
  • Aantal koolhydraten: 2,5 khd per plakje

Omschrijving

Ik heb deze bakvorm gebruikt!


Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in een pan met kokend water.
Pureer of stamp de bloemkool fijn/knijp zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool met behulp van een theedoek. (anders wordt het brood wat nattig)

Verwarm de oven op 160c.
Snijd de uien in dunne ringen en meng het met de eieren, olijfolie, amandelmeel, eiwitpoeder, parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, tomatenpuree, wijnsteenbakpoeder en zout. Snijd de basilicum grof en meng het door het mengsel.
Schep het mengsel in de bakvorm, strooi de geraspte kaas erover en bak het bloemkoolbrood 45 minuten in de oven.

Laat het goed afkoelen voordat je het brood uit de bakvorm haalt en snijd het brood in plakjes.


Notities

Probeer voor de variatie eens andere kazen of kruiden toe te voegen, of zongedroogde tomaat!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bloemkool, broodjes, brood,

10 Comments

  1. Is het mogelijk om de bloemkool fijn te maken, zoals voor een pizzabodem, en dan te gebruiken ipv te koken?

  2. Christine

    Kan ik ook andere geraspte kaas gebruiken en zou hij ook zonder ui lekker zijn?

  3. Jacqui Willemse

    Dat ziet er heerlijk uit, ik wil het gauw een keer gaan maken!
    Klopt het, dat de gekookte en uitgeknepen bloemkool ook door het mengsel moet worden geroerd? Of moet het als eerste “laag” in de bakvorm?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.