Koolhydraatarme pizza met zalm en rucola

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme pizza met zalm en rucola

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten:

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

  • 300 gram bloemkool
  • 50 g amandelmeel
  • 1/4 tl xanthaangom
  • 1 ei
  • 50 gram ricottakaas
  • 1/2 tl italiaanse kruiden
  • 75 gram kruidenkaas
  • 1/2 rode ui
  • 2 zwarte olijven
  • 2 tl kappertjes
  • 50 gram gerookte zalm
  • rucola

*Optioneel: Parmezaanse kaas


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de bloemkool in roosjes, kook het beetgaar in een pan met water en pureer het met een staafmixer. Wring het vocht uit met een theedoek en meng de amandelmeel, xanthaangom, ei, ricotta kaas en Italiaanse kruiden door de bloemkool.
Leg een vel bakpapier in een springvorm.
Verdeel het bloemkool mengsel over de springvorm en bak de pizzabodem voor 35 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de rode ui en olijven in ringen.
Smeer vervolgens de kruidenkaas over de pizzabodem en verdeel de rode ui, olijven, kappertjes en gerookte zalm over de pizzabodem.
Bak de pizza nogmaals voor 20 minuten in de oven.
Strooi tot slot de rucola en eventueel parmezaanse kaas over de pizza en je kunt genieten!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pizza, flammkuchen, zalm,

7 Comments

  1. Hi,
    Ik heb geen magnetron helaas. Is er een andere manier om de bloemkool te bereiden?

  2. Smaakt deze pizzabodem ook naar bloemkool?

  3. Wanneer verwijder je de springvorm? Doe je dit meteen als de pizzabodem uit de oven komt, of moet hij eerst afkoelen? Of verwijder je de rand pas na de tweede ovenbeurt?

  4. Heerlijke pizza die niet echt naar bloemkool smaakt.
    Voor hoeveel personen is de pizza bedoeld en kun je de ingrediënten verdubbelen voor een twee maal zo grote pizza?

  5. Heerlijk!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.