Lijnzaadcrackers zijn lekker, super eenvoudig en het is een praktische basis voor een ontbijt of tussendoortje voor onderweg. Ik maak ze van tevoren en bewaar ze maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje of zakje. Vers zijn ze simpelweg gewoon het lekkerst! Je kunt ze beleggen met talloze lekkernij. Mijn favorieten zijn smeerkaas, huttenkase of gewoon heel simpel een plakje kaas!
PrintLijnzaad crackers
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: o.7 g khd per stuk
Ingrediënten
- 5 el gebroken lijnzaad
- 2 el amandelmeel
- 1 el pompoenpitten
- 1 el zonnebloempitten
- water
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten in een bakje.
Voeg het water toe (de zaadjes moeten nét niet onderstaan met water)
Laat het mengsel wellen voor 2 minuten.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Spreid de crackers uit op het bakpapier, leg er nog een vel bakpapier op en rol eroverheen met een deegroller.
Verwijder de bovenste bakpapier en snijd er nu voorzichtig vormpjes in van de crackers.
Bak de crackers 25minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, lijnzaad, crackers,
Hoi,
Wat bedoel je met de afkorting et?
Groetjes,
Hoi Terry,
Het zijn el, eetlepels ☺️
Groetjes Oanh
Bij mij waren ze aan de onderkant kleverig niet gaar!
Hoe komt dat? Wat heb ik fout gedaan?
De oventijd kan verschillen. Je zou ze langer kunnen bakken en eventueel omdraaien 🙂
Werkelijk verrukkelijk😋
Fijn Bruna!! 🙂
Doe je ook bakpapier boven op de crackers tijdens het bakken?
Neehoor! Als je ze gaat bakken kan het eraf 🙂
Hoeveel water moet er ongeveer bij
Heerlijk zijn ze en ook zo makkelijk te maken
Kan het ook met alleen lijnzaad want heb nu geen zaden in huis. Of kunnen er ook andere noten bij in de plaats.