Lijnzaad crackers

Lijnzaadcrackers zijn lekker, super eenvoudig en het is een praktische basis voor een ontbijt of tussendoortje voor onderweg. Ik maak ze van tevoren en bewaar ze maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje of zakje. Vers zijn ze simpelweg gewoon het lekkerst! Je kunt ze beleggen met talloze lekkernij. Mijn favorieten zijn smeerkaas, huttenkase of gewoon heel simpel een plakje kaas! 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lijnzaad crackers

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: o.7 g khd per stuk

Ingrediënten

  • 5 el gebroken lijnzaad
  • 2 el amandelmeel
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el zonnebloempitten
  • water


Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten in een bakje.
Voeg het water toe (de zaadjes moeten nét niet onderstaan met water)
Laat het mengsel wellen voor 2 minuten.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Spreid de crackers uit op het bakpapier, leg er nog een vel bakpapier op en rol eroverheen met een deegroller.
Verwijder de bovenste bakpapier en snijd er nu voorzichtig vormpjes in van de crackers.
Bak de crackers 25minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, lijnzaad, crackers,

11 Comments

  1. Hoi,

    Wat bedoel je met de afkorting et?

    Groetjes,

  2. Bij mij waren ze aan de onderkant kleverig niet gaar!
    Hoe komt dat? Wat heb ik fout gedaan?

  3. Werkelijk verrukkelijk😋

  4. Doe je ook bakpapier boven op de crackers tijdens het bakken?

  5. Hoeveel water moet er ongeveer bij

  6. Hildegard

    Heerlijk zijn ze en ook zo makkelijk te maken

  7. Judith joosten

    Kan het ook met alleen lijnzaad want heb nu geen zaden in huis. Of kunnen er ook andere noten bij in de plaats.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.