Ik ben dol op deze kaneel crunchies! Het is een goede vervanger van de cruesli bij de griekse yoghurt. De kaneelsmaak en het crunch van de crunchies koekjes veroveren mij elke keer weer! De kaneel crunchies zijn ook perfect als krokante bodem van een taart.
Heb je deze muesli al gezien? Die is ook heerlijk!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
Print
Kaneel crunchies
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 0.7 g khd per portie
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 150 g amandelmeel (klik)
- 35 g lijnzaadmeel (klik)
- 1 eiwit
- 25 g gesmolten roomboter
- 15 g erythritol (klik)
- 2 el kaneel (ook lekker met cacaopoeder of koekkruiden)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160c.
Meng de gesmolten boter met rest van de ingrediënten.
Spreid het mengsel uit over een vel bakpapier en druk het aan met de bolle kant van een lepel, (ik maak de crunchies ongeveer 0.5cm dik)
Bak de kaneel crunchies in de oven voor ongeveer 25 minuten.
Laat het afkoelen en breek de crunchies in stukjes.
Notities
Heerlijk met griekse yoghurt, dessert of als taartbodem.
Bewaar ze droog in een bakje!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kaneel, crunchies, ontbijt, muesli, Cruesli,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

De kaneel crunchies staan nu in de oven. En ipv kaneel heb ik Appeltaart kruidenmix gebruikt. Ben heel benieuwd.
Oh wat leuk zeg! ? Dat lijkt me ook erg lekker! ?
Mag het ook met plantaardige margarine ?
Hi, ik heb het geprobeerd om te maken, maar helaas niet krokant.
Het eiwit, moet dat misschien eerst opgeklopt worden??
Ik wil dit vanavond gaan maken, maar vroeg me af hoeveel stevia er in moet.
Hoi Bettina,
Ik gebruik de stevia bakken of de vloeibare van de kruidvat wanneer ik baksels maak. De gewone stevia neigt bitter te worden. Zelf doe ik er 10 druppels in, waar een ander er weer meer in doet. Het is net wat je zelf lekker vindt! ☺️
Deze zijn heerlijk, bedankt voor dit recept echter heb ik wel een vraagje, als je spreekt over eetlepels bedoel je dan afgestreken eetlepels of uit de losse hand ?
Verneem graag van je.
Groetjes Joan
Hoi Joan, ik doe geen afgestreken el, meer uit losse hand☺️
Groetjes Oanh
Hey Oanh
Ik heb dit lekkers vanmorgen gemaakt, 1 het rook heerlijk!! en 2 het smaakte super door me Griekse yoghurt.. 🙂
zeker voor herhaling vatbaar..
Hoi Pamela,
Leuk om te horen!! Het was inderdaad de bedoeling voor door de yoghurt of ijs ?
Kan je ipv sukrin ook kokosbloesemsuiker of agavesiroop gebruiken?
Hoi!
Lees hier goede verhalen over! Kun je me vertellen hoelang het (ongeveer) lekker blijft in een afgesloten bakje?
Groetjes,
Tine *fan!*
Hoi Tina! Wat leuk zeg!
Ik kan ze zeker wel 4 dagen bewaren ? Wel eerst goed laten afkoelen ☺️
Groetjes Oanh
Kan wel veel langer hoor. Ik vond nog een bakje wat ik zeker maand geleden gemaakt heb en dat was nog prima!
Ik maak ze iedere week. Heerlijk!
Wat leuk Lina! ?
Van de week ga dit receptje te proberen veganistisch te maken. (Zonder ei, en plantaardige boter) kijken of het lukt.
Thanks
Greetz Shirley
Ik ga ze dit weekend weer maken. Heerlijk door de Griekse Yoghurt en als bodem voor t monchoutaartje!
Hoi Oanh,
Ik vind Stevia echt heel vies. Is er verschil tussen de smaak van de poeder, vloeibaar en pillen?
En is er een alternatief? Ik heb kokosbloesemsuiker in huis, honing, maar ik snap dat dat wel weer echte suikers zijn… Ik heb de poeder geprobeerd en ik heb echt de koek die ik gemaakt had weggegooid …
Groetjes, Myriam
Hoi Myriam,
Je zou stevia kunnen gebruiken die bak bestendig is. Ik heb zelf de kristal sweet van steviala. Anders zijn er nog gewone zoetstoffen die je kunt gebruiken zoals natrena. Die is alleen niet op natuurlijke basis.
Groetjes Oanh
Hallo, ik zie in veel recepten sukrin voorbij komen. Nu heb ik nog een voorraad splenda stevia liggen. Is dit een goede vervanger? Moet ik dan dezelfde hoeveelheid aanhouden?
Dankjewel!
Hoi Oanh,
Als eerste.. wat een lekkere recepten staan er op je site. Vraagje over de zoetstof in heb nu een pot van de Tuinen stevia met inulin poeder. echt niet lekker. Nu lees ik dat je Steviala gebruikt weet jij of dat beter smaakt?
groetjes Jolanda
Hoi Jolanda,
Bedankt voor je compliment! ☺️
Ik ben niet bekend met de stevia die jij gebruikt, maar ik weet wel dat veel bitter worden als je het verwarmd. Steviala kristal sweet is bak bestendig en blijft goed qua smaak wat voor mij maakt dat hij goed smaakt. Ik hoop je vraag beantwoord te hebben!
Groetjes Oanh
Klopt het dat ze een beetje zacht blijven of had ik had ik het toch langer moeten bakken? Ik heb het ook met kokosbloesemsuiker gedaan want had dat alleen in huis.
Hoi Anouska, ze horen wel crunchy te zijn! Dan toch wat langer in de oven vrees ik ☺️
Groetjes Oanh
Dankjewel voor het lekkere recept van de kaneel crunchies!! Ik heb ze gisteren gemaakt en vanmorgen in mijn Griekse yoghurt gedaan.. Ik vond het heerlijk! Mijn complimenten!
Harstikke leuk Sanne! Fijn dat je de crunchies lekker vindt! ☺️
Groetjes Oanh
Wat een leuke reacties, ik wil ze ook maken voor in de yoghurt maar hoeveel gram crunchies gebruik je in de Griekse yoghurt? En gebruiken jullie volle Griekse yoghurt. Ik ben pas begonnen met kha en suikervrij eten en heb altijd magere spullen gegeten dus voor mij is alles erg onwennig….
Ja dat kan ik wel begrijpen! Volle producten met koolhydraatarm eten is wel gebruikelijk ja 🙂 Als je weinig koolhydraten eet ga je vet verbranden, dus dat is alleen maar goed 😉
Zou dit ook lekker zijn met kokosmeel ipv amandelmeel? Ik heb een grote zak kokosmeel geopend staan die kort houdbaar is.
Je zou het kunnen proberen Marieke! ?? Alleen neemt kokosmeel 3x meer vocht op in vergelijking met amandelmeel.
Groetjes Oanh
Lieve mensen, kan iemand mij een alternatief voor stevia geven? Ik vind het namelijk echt niet lekker en proef het altijd overal doorheen ?
Ik gebruik zelf de rode Sukrin (= erythritolalcohol, GI-waarde=0). Voor mij meer dan zoet genoeg en totaal geen bijsmaak. Ook ik gruwel van Stevig, in welke vorm dan ook…
Stevig=Stevia ?
Vanavond bakavond, kaneelcrunchies op herhaling en speculaas ?. Ik ben nog erg aan het zoeken naar de juiste hoeveelheid stevia. De crunchies zijn al lekkerder dan de eerste keer (nu steviala kristal plus gebruikt ipv starpoeder, en veel meer kaneel). De speculaas is lekker van smaak, maar wel een beetje droog, misschien iets te lang in de oven gehad. Maar goed, morgen yoghurt met crunchies als ontbijt en een stuk speculaas mee voor bij de lunch, je kan het slechter treffen ?.
Ik heb ze vorige week als koekje bij de koffie of thee gemaakt..ga m vandaag als bodem voor monchoutaart maken kijken hoe dat smaakt..Dank je wel voor dit heerlijke recept
Hi! Klinkt heel lekker. Weet je misschien een koolhydraatarme vervanger voor amandelmeel? Ik heb een notenallergie en in veel recepten wordt dit gebruikt. Bedankt!
Hoi Lieke,
Je zou kokosmeel en sesammeel kunnen gebruiken. De verhoudingen liggen wel anders. Het neemt in vergelijking met amandelmeel meer vocht op waardoor baksels wat droger uit kunnen pakken. Meer ei, roomkaas, boter etc zal dat verhelpen afhankelijk van het recept.
Groetjes Oanh
Hallo,
Ik heb het kookboek gekocht en het recept voor crunchie uit geprobeerd. Zelf drie x en drie x heb ik het weg gegooid. Ik weet niet wat ik fout doe het is echt aangebrand. Ik kan de stand van de oven op electrisch en op warmelucht zetten en allebei al geprobeerd. Ik weet het even niet meer…..De kaascrackers zijn ook al niet echt lekker….
Ligt het aan mijn oven?
Alvast bedankt voor het antwoord groetjes Marieke Lohuis. …
Hoi Marieke, elke oven is weer anders. Als ze aanbranden zou ik de stand lager zetten. Ik gebruik zelf altijd de hete lucht stand. Anders ook wat korter en dan kijken hoe het gaat? Ik hoop dat het je gaat lukken!
Groetjes Oanh
ik heb ze vandaag gemaakt met sukrin. Ik heb het baksel heel vaak toch nog even in de oven gezet omdat ze niet crunchy werden. Nu blijken ze pas echt crunchy te worden na het afkoelen.
ik heb er nu al eentje gesnoept en morgen gaan ze in de mild en creamy. wat zijn ze lekker!
Oanh bedankt voor alle lekkere recepten. Ik ben net pas tegen jouw site aangelopen en heb jouw boek gekocht. Ik ben erg enthousiast. dankjewel.
Harstikke leuk dat de recepten je bevallen Angelique! Alvast heel veel plezier met het boek ?
Groetjes Oanh
Hi Oahn,
Wat voor boter gebruik je? Echt smeerbare boter of is margarine ook prima?
Groetjes Sharon
Hoi Sharon,
Ik gebruik kokosolie of ongezouten roomboter 🙂
Lieve Oanh. Wat zou ik ter vervanging van de boter kunnen gebruiken? Ik mag helemaal geen zuivel . Groet Linda
Je kunt kokosolie gebruiken en volgens mij zijn er ook boter op basis van noten Linda!
Wellicht mag je wel ghee? Dat is geklaarde roomboter en mist de lactose waar mensen met een koemelkallergie oid niet tegen kunnen. Heeft echter nog wel die lekkere rok botersmaak ☺️
Roombotersmaak bedoel ik… Heul handig.. Een iPad die van alles aan je woorden verandert ?
Dat kan inderdaad ook prima! ☺️
Hoi ik weet niet wat ik verkeerd doe maar als ik het plat wil drukken met een lepel of mijn vingers blijft het helemaal plakken. Dus nu maar dikke brokken in de oven nu dus ben benieuwd hoe ze eruit komen.
Groetjes
Hoi Margret,
Je kunt het makkelijkst de cruchies het plat drukken door er een vel bakpapier op te leggen! ?
ow dat is een idee! haha dankje
Hoi , ik heb ze ook gemaakt . Het rook echt heerlijk en de smaak vind ik zo wel lekker. Maar als je er op kauwt vind ik ze niet meer lekker 🙁 droog ( zandachtig gevoel) een idee wat ik verkeerd gedaan heb ?
De kaneel cruchies zijn het lekkerst in combinatie met Griekse Yoghurt Michaela! Dan valt de droogte alles mee 🙂
Oh het ruikt hier al heerlijk in huis. Ben erg benieuwd hoe het smaakt straks
Wat leuk Brenda! 🙂
Ik heb vrijdagavond de crunchy’s gemaakt, zijn erg lekker geworden! Zaterdagochtend gegeten met kwark, maar vandaag (zondag) beginnen ze al erg taai te worden.
Ik heb ze goed af laten koelen en bewaar ze in een afgesloten glazen pot. Hoe kan ik zorgen dat ze langer lekker blijven?
Als ze taai worden zou ik ze de volgende keer iets langer bakken. Bij mij blijven ze dan zeker een aantal dagen crunchie! 🙂
Woensdag gebakken en nog steeds crunchy! Heerlijk zijn ze
ik die niet van lijnzaad enz hou heb vanmorgen de Kaneel crunchies gemaakt ( met lijnzaad) en jeetje wat was dat lekker in mijn griekse youghurt..
Hoi Karen,
Wat fijn dat het je evengoed heeft gesmaakt!
Groetjes Oanh
Hoi,
Hoe kom je op de 0,7kh per portie uit? Ligt dit aan de verschillende soorten amandelmeel misschien? Ik heb die van ah huismerk en die is 14kh per 100 gram. En als ik de koolhydraten van kaneel opzoek is het 80kh per 100 gram? Een eetlepel is al gauw 20gram? Ik weet niet wat ik verkeerd doe…
Wel echt een heerlijk recept!
Ik heb ze nu al een paar keer gemaakt en ik blijf ze wat droog vinden. Nu maar iets dikker gelaten en wat korter in de oven. Wat ik me wel afvraag is het volgende: bedoel je met 1 eiwit een eiwit van een rauw ei, of bedoel je eiwitpoeder zoals in proteïne poeder?
Ik bedoel een eiwit van een ei Paule 🙂 En ik hoop dat ze minder droog zijn geworden!
Groetjes Oanh
Pingback: Een dagje koolhydraatarm eten – Djessie's lifestyle blog
Oanh deze cruchy’s maak ik vaak, ze zijn echt heerlijk! In een goed afsluitbaar doosje gaan ze mee tot het doosje leeg is ?Bak ze elke week ??
Ben ze aan het bakken met koekkruiden ennwat kaneel
Hoop dat het gaat lukken
Is er eennvervanger voor hetblijnzaad
Ik heb ze zojuist gemaakt, het ruikt hier heeeeeerlijk in huis!! Mijn man is op zijn kantoor aan het werk, maar kwam al naar beneden om te proeven, want hij keek zowat scheel van de overheerlijke geur die inmiddels zijn kantoor had bereikt 🙂
Haha! Dat is leuk om te lezen Esther! 🙂
Net de kaneel crunchies gemaakt en ipv 2 eetlepels lijnzaad, 1 eetlepel gedaan en 1 eetlepel gemengde pitten en zaden, HEERLIJK!!!!! Oppassen dat dit geen verslaving word en kan niet wachten op m’n ontbijt met griekse yoghurt en deze crunchies…zet m’n wekker maar wat eerder haha! 😁
Wil graag deze vandaag gaan maken, maar hoeveel is 1 portie of is dit recept 1 portie ?
Deze week begonnen met koolhydraat arm, zag op tegen yoghurt zonder “lekkers” .Zondag dit recept gemaakt . Ik vind het zo ontzettend lekker !!! Gelijk alle drie de kookboeken aangeschaft ! Ik hou nu al van mijn nieuwe levensstijl !
Hartstikke fijn om te lezen Ellen! Heel veel succes en vooral veel plezier met de boeken 🤗
Dat komt zeker goed !!
Bewaar ze??? Dat lukt bij mij niet 😂
Bedankt voor al je heerlijke recepten Oanh! 😍
Haha!! Leuk Marga! 💞💞
Mijn dochter van 11 jaar kan bepaalde dingen niet eten maar, met jouw boeken zijn de eet momenten weer gezellig. Dit recept is één van haar favorieten.
Thanks x
Ah wat ontzettend leuk om te lezen Mireille! Fijn! X
Wat ben ik blij met dit recept. Ik heb het dubbele gemaakt. Na afkoelen met stamper fijn gemaakt. Gesmolten boter erdoor en zo een heerlijke bodem voor monchoutaart! Ipv blik kersen heb ik een doosje diepvries frambozen even gekookt 2 blaadjes gelatine erdoor en dat over de monchouvulling mmm wat lekker! Het smaakt net als de bodem van bestognekoeken.
Wauw wat leuk!! Ik ben blij dat je er veel plezier van hebt Christine! 🖤 Hij klinkt heerlijk!
Hallo,
Wil vandaag dit recept gaan maken maar heb 2 vragen, hoeveel is 1 portie en wat doe je met het eigeel? Ik houd er niet van eten onnodig weg te gooien.
Je zou bijvoorbeeld deze mug cake in combinatie met de crunchies kunnen maken km gebruik je maken van je eidooier 🤗 Gebruik dan 2 eieren en de dooier die je oven hebt. Als je crunchies over hebt kan je altijd afgesloten bewaren.
https://www.oanhskitchen.nl/zachte-chocolade-mug-cake/
Ik heb geen lijnzaad meer in huis, kan ik die ook vervangen door iets anders?
Je kan bijvoorbeeld extra amandelmeel gebruiken! 🤗
Ik ga het proberen! Dankjewel😊
Leuk!! Succes 🖤
Zou je het kunnen invriezen?
Kun je ipv amandelmeel ook boekweitmeel gebruiken? Moet de samenstelling dan misschien ook anders?
Volgens mij neemt boekweitmeel meer vocht op, maar dat weet ik niet zeker. Ik werk namelijk niet met boekweit omdat het best veel khd heeft. 🙂
Hoeveel gram is een portie volgens dit recept
is het recept voor 1 x
Heerlijk. Helaas de eerste keer iets te lang in de oven en verbrand. Daarna maar 160 graden in de heteluchtoven ipv oven met boven en onder verwarmen. Vanmorgen heerlijk door de kvarg gedaan. Top recept weer.
Hou Oanh,
Ik dit recept verdubbel je het amandelmeel en de lijnzaad ongeveer, ten opzicht van het recept in je boek. Dit terwijl het eiwit en de boter wel ongeveer dezelfe hoeveelheid heeft. Dan krijg je met dezelfde temperatuur toch nooit hetzelfde resultaat?
Kan ik elke vorm van suiker ook weglaten in dit recept?
Hallo oanh,
Ik heb ze een aantal keer gemaakt en zijn heerlijk als ontbijt in mijn kwark. Niet te zoet en toch lekker gevuld. Nu is mijn vraag dat ik nergens echt kan vinden wat de calorieën zijn per portie. Hopelijk kunt u mij daar wat duidelijkheid in verschaffen 🙂