Kaneel crunchies

Ik ben dol op deze kaneel crunchies! Het is een goede vervanger van de cruesli bij de griekse yoghurt. De kaneelsmaak en het crunch van de crunchies koekjes veroveren mij elke keer weer! De kaneel crunchies zijn ook perfect als krokante bodem van een taart.

Heb je deze muesli al gezien? Die is ook heerlijk!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kaneel crunchies

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 0.7 g khd per portie

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

 


Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c.
Meng de gesmolten boter met rest van de ingrediënten.
Spreid het mengsel uit over een vel bakpapier en druk het aan met de bolle kant van een lepel, (ik maak de crunchies ongeveer 0.5cm dik)
Bak de kaneel crunchies in de oven voor ongeveer 25 minuten.
Laat het afkoelen en breek de crunchies in stukjes.


Notities

Heerlijk met griekse yoghurt, dessert of als taartbodem.

Bewaar ze droog in een bakje!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kaneel, crunchies, ontbijt, muesli, Cruesli,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

96 Comments

  1. Avatar foto

    De kaneel crunchies staan nu in de oven. En ipv kaneel heb ik Appeltaart kruidenmix gebruikt. Ben heel benieuwd.

  2. Avatar foto

    Ik wil dit vanavond gaan maken, maar vroeg me af hoeveel stevia er in moet.

    • Avatar foto

      Hoi Bettina,

      Ik gebruik de stevia bakken of de vloeibare van de kruidvat wanneer ik baksels maak. De gewone stevia neigt bitter te worden. Zelf doe ik er 10 druppels in, waar een ander er weer meer in doet. Het is net wat je zelf lekker vindt! ☺️

  3. Avatar foto

    Deze zijn heerlijk, bedankt voor dit recept echter heb ik wel een vraagje, als je spreekt over eetlepels bedoel je dan afgestreken eetlepels of uit de losse hand ?
    Verneem graag van je.
    Groetjes Joan

  4. Avatar foto

    Hey Oanh

    Ik heb dit lekkers vanmorgen gemaakt, 1 het rook heerlijk!! en 2 het smaakte super door me Griekse yoghurt.. 🙂
    zeker voor herhaling vatbaar..

  5. Avatar foto

    Hoi!
    Lees hier goede verhalen over! Kun je me vertellen hoelang het (ongeveer) lekker blijft in een afgesloten bakje?
    Groetjes,
    Tine *fan!*

  6. Avatar foto

    Ik maak ze iedere week. Heerlijk!

  7. Avatar foto

    Ik ga ze dit weekend weer maken. Heerlijk door de Griekse Yoghurt en als bodem voor t monchoutaartje!

  8. Avatar foto

    Hoi Oanh,

    Ik vind Stevia echt heel vies. Is er verschil tussen de smaak van de poeder, vloeibaar en pillen?
    En is er een alternatief? Ik heb kokosbloesemsuiker in huis, honing, maar ik snap dat dat wel weer echte suikers zijn… Ik heb de poeder geprobeerd en ik heb echt de koek die ik gemaakt had weggegooid …
    Groetjes, Myriam

    • Avatar foto

      Hoi Myriam,

      Je zou stevia kunnen gebruiken die bak bestendig is. Ik heb zelf de kristal sweet van steviala. Anders zijn er nog gewone zoetstoffen die je kunt gebruiken zoals natrena. Die is alleen niet op natuurlijke basis.

      Groetjes Oanh

      • Avatar foto

        Hallo, ik zie in veel recepten sukrin voorbij komen. Nu heb ik nog een voorraad splenda stevia liggen. Is dit een goede vervanger? Moet ik dan dezelfde hoeveelheid aanhouden?
        Dankjewel!

  9. Avatar foto

    Hoi Oanh,

    Als eerste.. wat een lekkere recepten staan er op je site. Vraagje over de zoetstof in heb nu een pot van de Tuinen stevia met inulin poeder. echt niet lekker. Nu lees ik dat je Steviala gebruikt weet jij of dat beter smaakt?

    groetjes Jolanda

    • Avatar foto

      Hoi Jolanda,

      Bedankt voor je compliment! ☺️
      Ik ben niet bekend met de stevia die jij gebruikt, maar ik weet wel dat veel bitter worden als je het verwarmd. Steviala kristal sweet is bak bestendig en blijft goed qua smaak wat voor mij maakt dat hij goed smaakt. Ik hoop je vraag beantwoord te hebben!

      Groetjes Oanh

  10. Avatar foto

    Klopt het dat ze een beetje zacht blijven of had ik had ik het toch langer moeten bakken? Ik heb het ook met kokosbloesemsuiker gedaan want had dat alleen in huis.

  11. Avatar foto

    Dankjewel voor het lekkere recept van de kaneel crunchies!! Ik heb ze gisteren gemaakt en vanmorgen in mijn Griekse yoghurt gedaan.. Ik vond het heerlijk! Mijn complimenten!

  12. Avatar foto

    Wat een leuke reacties, ik wil ze ook maken voor in de yoghurt maar hoeveel gram crunchies gebruik je in de Griekse yoghurt? En gebruiken jullie volle Griekse yoghurt. Ik ben pas begonnen met kha en suikervrij eten en heb altijd magere spullen gegeten dus voor mij is alles erg onwennig….

    • Avatar foto

      Ja dat kan ik wel begrijpen! Volle producten met koolhydraatarm eten is wel gebruikelijk ja 🙂 Als je weinig koolhydraten eet ga je vet verbranden, dus dat is alleen maar goed 😉

  13. Avatar foto

    Zou dit ook lekker zijn met kokosmeel ipv amandelmeel? Ik heb een grote zak kokosmeel geopend staan die kort houdbaar is.

    • Avatar foto

      Je zou het kunnen proberen Marieke! ?? Alleen neemt kokosmeel 3x meer vocht op in vergelijking met amandelmeel.

      Groetjes Oanh

  14. Avatar foto

    Lieve mensen, kan iemand mij een alternatief voor stevia geven? Ik vind het namelijk echt niet lekker en proef het altijd overal doorheen ?

  15. Avatar foto
    Jacqueline

    Vanavond bakavond, kaneelcrunchies op herhaling en speculaas ?. Ik ben nog erg aan het zoeken naar de juiste hoeveelheid stevia. De crunchies zijn al lekkerder dan de eerste keer (nu steviala kristal plus gebruikt ipv starpoeder, en veel meer kaneel). De speculaas is lekker van smaak, maar wel een beetje droog, misschien iets te lang in de oven gehad. Maar goed, morgen yoghurt met crunchies als ontbijt en een stuk speculaas mee voor bij de lunch, je kan het slechter treffen ?.

  16. Avatar foto

    Ik heb ze vorige week als koekje bij de koffie of thee gemaakt..ga m vandaag als bodem voor monchoutaart maken kijken hoe dat smaakt..Dank je wel voor dit heerlijke recept

  17. Avatar foto

    Hi! Klinkt heel lekker. Weet je misschien een koolhydraatarme vervanger voor amandelmeel? Ik heb een notenallergie en in veel recepten wordt dit gebruikt. Bedankt!

    • Avatar foto

      Hoi Lieke,

      Je zou kokosmeel en sesammeel kunnen gebruiken. De verhoudingen liggen wel anders. Het neemt in vergelijking met amandelmeel meer vocht op waardoor baksels wat droger uit kunnen pakken. Meer ei, roomkaas, boter etc zal dat verhelpen afhankelijk van het recept.

      Groetjes Oanh

  18. Avatar foto

    Hallo,
    Ik heb het kookboek gekocht en het recept voor crunchie uit geprobeerd. Zelf drie x en drie x heb ik het weg gegooid. Ik weet niet wat ik fout doe het is echt aangebrand. Ik kan de stand van de oven op electrisch en op warmelucht zetten en allebei al geprobeerd. Ik weet het even niet meer…..De kaascrackers zijn ook al niet echt lekker….
    Ligt het aan mijn oven?
    Alvast bedankt voor het antwoord groetjes Marieke Lohuis. …

    • Avatar foto

      Hoi Marieke, elke oven is weer anders. Als ze aanbranden zou ik de stand lager zetten. Ik gebruik zelf altijd de hete lucht stand. Anders ook wat korter en dan kijken hoe het gaat? Ik hoop dat het je gaat lukken!

      Groetjes Oanh

  19. Avatar foto
    Angelique

    ik heb ze vandaag gemaakt met sukrin. Ik heb het baksel heel vaak toch nog even in de oven gezet omdat ze niet crunchy werden. Nu blijken ze pas echt crunchy te worden na het afkoelen.
    ik heb er nu al eentje gesnoept en morgen gaan ze in de mild en creamy. wat zijn ze lekker!
    Oanh bedankt voor alle lekkere recepten. Ik ben net pas tegen jouw site aangelopen en heb jouw boek gekocht. Ik ben erg enthousiast. dankjewel.

    • Avatar foto

      Harstikke leuk dat de recepten je bevallen Angelique! Alvast heel veel plezier met het boek ?

      Groetjes Oanh

  20. Avatar foto

    Hi Oahn,

    Wat voor boter gebruik je? Echt smeerbare boter of is margarine ook prima?
    Groetjes Sharon

  21. Avatar foto

    Lieve Oanh. Wat zou ik ter vervanging van de boter kunnen gebruiken? Ik mag helemaal geen zuivel . Groet Linda

  22. Avatar foto

    Hoi ik weet niet wat ik verkeerd doe maar als ik het plat wil drukken met een lepel of mijn vingers blijft het helemaal plakken. Dus nu maar dikke brokken in de oven nu dus ben benieuwd hoe ze eruit komen.
    Groetjes

  23. Avatar foto

    Hoi , ik heb ze ook gemaakt . Het rook echt heerlijk en de smaak vind ik zo wel lekker. Maar als je er op kauwt vind ik ze niet meer lekker 🙁 droog ( zandachtig gevoel) een idee wat ik verkeerd gedaan heb ?

  24. Avatar foto

    Oh het ruikt hier al heerlijk in huis. Ben erg benieuwd hoe het smaakt straks

  25. Avatar foto

    Ik heb vrijdagavond de crunchy’s gemaakt, zijn erg lekker geworden! Zaterdagochtend gegeten met kwark, maar vandaag (zondag) beginnen ze al erg taai te worden.
    Ik heb ze goed af laten koelen en bewaar ze in een afgesloten glazen pot. Hoe kan ik zorgen dat ze langer lekker blijven?

    • Avatar foto

      Als ze taai worden zou ik ze de volgende keer iets langer bakken. Bij mij blijven ze dan zeker een aantal dagen crunchie! 🙂

  26. Avatar foto

    Woensdag gebakken en nog steeds crunchy! Heerlijk zijn ze

  27. Avatar foto
    karen te poel;

    ik die niet van lijnzaad enz hou heb vanmorgen de Kaneel crunchies gemaakt ( met lijnzaad) en jeetje wat was dat lekker in mijn griekse youghurt..

    • Avatar foto

      Hoi Karen,

      Wat fijn dat het je evengoed heeft gesmaakt!

      Groetjes Oanh

      • Avatar foto

        Hoi,

        Hoe kom je op de 0,7kh per portie uit? Ligt dit aan de verschillende soorten amandelmeel misschien? Ik heb die van ah huismerk en die is 14kh per 100 gram. En als ik de koolhydraten van kaneel opzoek is het 80kh per 100 gram? Een eetlepel is al gauw 20gram? Ik weet niet wat ik verkeerd doe…

        Wel echt een heerlijk recept!

  28. Avatar foto

    Ik heb ze nu al een paar keer gemaakt en ik blijf ze wat droog vinden. Nu maar iets dikker gelaten en wat korter in de oven. Wat ik me wel afvraag is het volgende: bedoel je met 1 eiwit een eiwit van een rauw ei, of bedoel je eiwitpoeder zoals in proteïne poeder?

  29. Pingback: Een dagje koolhydraatarm eten – Djessie's lifestyle blog

  30. Avatar foto

    Oanh deze cruchy’s maak ik vaak, ze zijn echt heerlijk! In een goed afsluitbaar doosje gaan ze mee tot het doosje leeg is ?Bak ze elke week ??

  31. Avatar foto

    Ben ze aan het bakken met koekkruiden ennwat kaneel
    Hoop dat het gaat lukken

  32. Avatar foto

    Is er eennvervanger voor hetblijnzaad

  33. Avatar foto
    Esther de Ruiter-Vissers

    Ik heb ze zojuist gemaakt, het ruikt hier heeeeeerlijk in huis!! Mijn man is op zijn kantoor aan het werk, maar kwam al naar beneden om te proeven, want hij keek zowat scheel van de overheerlijke geur die inmiddels zijn kantoor had bereikt 🙂

  34. Avatar foto

    Net de kaneel crunchies gemaakt en ipv 2 eetlepels lijnzaad, 1 eetlepel gedaan en 1 eetlepel gemengde pitten en zaden, HEERLIJK!!!!! Oppassen dat dit geen verslaving word en kan niet wachten op m’n ontbijt met griekse yoghurt en deze crunchies…zet m’n wekker maar wat eerder haha! 😁

  35. Avatar foto

    Wil graag deze vandaag gaan maken, maar hoeveel is 1 portie of is dit recept 1 portie ?

  36. Avatar foto

    Deze week begonnen met koolhydraat arm, zag op tegen yoghurt zonder “lekkers” .Zondag dit recept gemaakt . Ik vind het zo ontzettend lekker !!! Gelijk alle drie de kookboeken aangeschaft ! Ik hou nu al van mijn nieuwe levensstijl !

  37. Avatar foto

    Bewaar ze??? Dat lukt bij mij niet 😂

    Bedankt voor al je heerlijke recepten Oanh! 😍

  38. Avatar foto

    Mijn dochter van 11 jaar kan bepaalde dingen niet eten maar, met jouw boeken zijn de eet momenten weer gezellig. Dit recept is één van haar favorieten.
    Thanks x

  39. Avatar foto
    Christine van Vlastuin

    Wat ben ik blij met dit recept. Ik heb het dubbele gemaakt. Na afkoelen met stamper fijn gemaakt. Gesmolten boter erdoor en zo een heerlijke bodem voor monchoutaart! Ipv blik kersen heb ik een doosje diepvries frambozen even gekookt 2 blaadjes gelatine erdoor en dat over de monchouvulling mmm wat lekker! Het smaakt net als de bodem van bestognekoeken.

  40. Avatar foto

    Hallo,
    Wil vandaag dit recept gaan maken maar heb 2 vragen, hoeveel is 1 portie en wat doe je met het eigeel? Ik houd er niet van eten onnodig weg te gooien.

  41. Avatar foto

    Ik heb geen lijnzaad meer in huis, kan ik die ook vervangen door iets anders?

  42. Avatar foto
    Christine van Vlastuin

    Zou je het kunnen invriezen?

  43. Avatar foto

    Kun je ipv amandelmeel ook boekweitmeel gebruiken? Moet de samenstelling dan misschien ook anders?

    • Avatar foto

      Volgens mij neemt boekweitmeel meer vocht op, maar dat weet ik niet zeker. Ik werk namelijk niet met boekweit omdat het best veel khd heeft. 🙂

  44. Avatar foto

    Hoeveel gram is een portie volgens dit recept

  45. Avatar foto
    Els Bennink

    is het recept voor 1 x

  46. Avatar foto

    Heerlijk. Helaas de eerste keer iets te lang in de oven en verbrand. Daarna maar 160 graden in de heteluchtoven ipv oven met boven en onder verwarmen. Vanmorgen heerlijk door de kvarg gedaan. Top recept weer.

  47. Avatar foto

    Hou Oanh,

    Ik dit recept verdubbel je het amandelmeel en de lijnzaad ongeveer, ten opzicht van het recept in je boek. Dit terwijl het eiwit en de boter wel ongeveer dezelfe hoeveelheid heeft. Dan krijg je met dezelfde temperatuur toch nooit hetzelfde resultaat?

  48. Avatar foto

    Kan ik elke vorm van suiker ook weglaten in dit recept?

  49. Avatar foto

    Hallo oanh,
    Ik heb ze een aantal keer gemaakt en zijn heerlijk als ontbijt in mijn kwark. Niet te zoet en toch lekker gevuld. Nu is mijn vraag dat ik nergens echt kan vinden wat de calorieën zijn per portie. Hopelijk kunt u mij daar wat duidelijkheid in verschaffen 🙂

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.