Het mooie weer is eindelijk weer aangebroken! Hoogste om de bbq weer uit de schuur te halen en die lekkere marinades voor te bereiden. Dit is een van mijn favoriete marinades. Heerlijk bij kip, speklapjes, spareribs, kipspiesjes of worstjes. Ik heb voor deze marinade 1 kg kippenvleugels gebruikt en wat hebben we genoten! Naast een goeie marinade hoort een frisse salade ook bij de bbq op tafel. Wat dacht je van een kartoffel salade, mozzarella salade of eentje met bbq vlees. Hier heb ik een aantal recepten voor heerlijke salades.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintMarinade voor oven of BBQ!
- Porties: 1
- Aantal koolhydraten: 6
Ingrediƫnten
- 3 teentjes knoflook
- 20 ml olijfolie
- 75 koolhydraatarme sweet chili saus (klik)
- 20 ml sojasaus
- snuf paprikapoeder
- snuf uienpoeder
- snuf peper
- 50 g stroopvervanger (klik)
- 20 g bruine suikervervanger (klik)Ā
Bereidingswijze
Kneus de teentjes knoflook en snijd de knoflook fijn. Meng de fijngesneden knoflook met de rest van de ingrediƫnten. Marineer het vlees met de marinade en laat het een paar uur (het liefst een nachtje) in de koelkast staan.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, marinade, bbq, barbecue, oven,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!