Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten 8 punten
4,5 g khd per puntBodem:
- 175 g amandelmeel (klik hier)
- 50 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 ei
- 25 g Sukrin gold
- 1 tl vanille-extract
Vulling:
- 50 g koolhydraatarme witte chocolade (klik hier)
- 400 g roomkaas
- 200 ml slagroom
- 50 g bramen
- 50 g Sukrin Gold
- 2 tl vanille-extract
- 2 eieren
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 175 graden.
Meng de ingredienten van de bodem tot een egaal mengsel en druk het geheel in de springvorm.
Smelt de chocolade in een pannetje (of magnetron)
Mix de roomkaas met de slagroom.
Voeg vervolgens de bramen, sukrin gold, vanille en de eieren toe en meng het tot een romig mengsel. Voeg als laatst de gesmolten chocolade toe en meng het weer tot een egale massa.
Schep het mengsel bovenop de bodem in de springvorm en bak de taart 40 min in de oven.
Laat de taart afkoelen en zet de taart ongeveer 1.5 uur in de koelkast zodat deze kan opstijven.
Garneer de taart met bramen en stukjes koolhydraatarme witte chocolade en geniet!
ps: de andere recepten volgen de aankomende dagen 🙂