Pompoen muffins

Gisteren heb ik deze heerlijke pompoen muffins gemaakt met de pompoenen uit de tuin. Zo heerlijk herfstig en lekker als tussendoortje! Ze zijn makkelijk om te maken en door de pompoen puree lekker zacht en luchtig. Ik heb de pompoen in de oven gebakken omdat het toch meer smaak geeft dan koken in een pan met water. Maar de pompoen koken in de pan kan natuurlijk ook gewoon!

Ik heb de muffins gebakken met deze bakvorm.

Klik hier voor meer muffin recepten.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pompoen muffins

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 6 stuks
  • Aantal koolhydraten: 0,8 g khd per muffin

Ingrediënten


Bereidingswijze

Kook de pompoen beetgaar in een pan met water (of bak de pompoen in de oven met een scheutje olijfolie op 160c voor 30 minuten)
Pureer de pompoen en zet het apart.
Meng de rest van de ingrediënten tot een luchtig mengsel.
Voeg de pompoen puree toe en meng het kort door het mengsel.
Verwarm de oven op 160c.
Verdeel het mengsel over 6 muffin vormpjes en bak het 25 minuten goudbruin in de oven.


Sleutelwoorden: muffins, cupcake, muffin, low carb, koolhydraatarm, keto, cake, pumpkin,

Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.