Gisteren heb ik deze heerlijke pompoen muffins gemaakt met de pompoenen uit de tuin. Zo heerlijk herfstig en lekker als tussendoortje! Ze zijn makkelijk om te maken en door de pompoen puree lekker zacht en luchtig. Ik heb de pompoen in de oven gebakken omdat het toch meer smaak geeft dan koken in een pan met water. Maar de pompoen koken in de pan kan natuurlijk ook gewoon!
Ik heb de muffins gebakken met deze bakvorm.
Klik hier voor meer muffin recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Pompoen muffins
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 6 stuks
- Aantal koolhydraten: 0,8 g khd per muffin
Ingrediënten
- 150 g pompoen
- 30 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 3 eieren
- 40 g gesmolten roomboter
- 35 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 el kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl nootmuskaat
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
Bereidingswijze
Kook de pompoen beetgaar in een pan met water (of bak de pompoen in de oven met een scheutje olijfolie op 160c voor 30 minuten)
Pureer de pompoen en zet het apart.
Meng de rest van de ingrediënten tot een luchtig mengsel.
Voeg de pompoen puree toe en meng het kort door het mengsel.
Verwarm de oven op 160c.
Verdeel het mengsel over 6 muffin vormpjes en bak het 25 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: muffins, cupcake, muffin, low carb, koolhydraatarm, keto, cake, pumpkin,
Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?