Vandaag heb ik deze overheerlijke pompoencake gemaakt. Hij is rijk aan smaak en heeft iets smeuïgs! Vaak pakken baksels/broodjes iets droog uit, maar door de pompoen is hij perfect van structuur! Dus als jullie nog pompoenen over hebben van de halloween, raad ik jullie zeker aan om deze heerlijkheid te gaan bakken.
Klik hier voor meer brood recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Pompoenbrood!
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Porties: 12 plakjes
- Aantal koolhydraten: 1.7 g khd per plakje
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt!
Ingrediënten
- 350 g pompoen
- 4 eieren
- 150 g amandelmeel (klik)
- 1 el psylliumvezels poedervorm (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 25 g erythritol (klik)
- 1 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 25 g lijnzaadmeel (klik)
- 2 tl kaneel
- 25 g pompoenpitten
- 1/2 tl gemberpoeder
- 20 g eiwitpoeder (klik)
Topping:
- Pompoenpitten
- Sesamzaadjes
Bereidingswijze
Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Snijd de pompoen in grove blokken en kook de pompoen beetgaar in een pan met water. Giet de blokjes goed af en pureer de pompoen.
Verwarm de oven op 160c. Meng de eieren luchtig en meng vervolgens alle ingrediënten en de gepureerde pompoen bij de eieren, behalve de topping. Doe het mengsel in een broodbakblik en strooi de topping erover. Bak het 45 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pompoen, brood, cake
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Hallo Oanh,
Ik heb een vraagje, kun je het sojameel vervangen door iets anders? Ik vind dit echt niet lekker..
Hoi Ingeborg,
Je kunt eventueel extra amandelmeel of kokosmeel gebruiken 🙂
Groetjes Oanj
Top! Dank je wel voor je reactie. Ik ben erg blij met je recepten. Ik wacht met ongeduld op je nieuwe boek!
Hai Oanh,
Allereerst hartelijk dank voor je prachtige website en webshop. Ben een maand geleden begonnen met het kha dieet en het bevalt me allemaal prima. Ik haal heel veel inspiratie uit je site en je boeken. Heb dus ook dit pompoenbrood gemaakt en we zitten er van te smullen!
Een vraagje, had een excelletje gemaakt waarin ik het totaal aan kh’s bij houdt op een dag. Ik kwam echter bij dit pompoenbrood veel hoger uit per plakje, nl. 6 kh, uitgaande van 12 plakken uit een brood. Doe ik iets verkeerd (of moet ik misschien de vezels van het aantal kh’s aftrekken?).
Alvast erg bedankt voor je advies en veel succes met al je activiteiten!
Hartelijke groeten,
Hennie
Hoi Hennie,
Wat fijn dat de recepten je bevallen! Ik gebruik zelf de nevo website om de koolhydraten te tellen. Elke website of app verschilt namelijk weer in khd. Maar het is altijd belangrijk om je eigen producten aan te houden omdat amandelmeel al erg kan verschillen in khd. 🙂 heel veel succes en smakelijk!
Groetjes Oanh
Hai Oanh,
Heel veel dank voor je antwoord. Ben gelijk gaan kijken op Nevo.
Verschilt niet veel van mijn excelletje gelukkig.
Nog één vraagje omdat ik daar online maar geen goed antwoord op vindt. Dien je de voedingsvezels van de totale koolhydraten in een product af te trekken, of reken je met de volledige koolhydraten?
Nogmaals veel dank!
Groeten, Hennie
Er zijn mensen die de vezels aftrekken maar ik reken alle khd 🙂
Ik heb de cake gemaakt en hij was heerlijk. Zou ik hem ook kunnen maken met stukjes appel?
Dat zou kunnen! Alleen is appel helaas niet koolhydraatarm 😉
Vanmorgen de pompoenbrood gemaakt en hij is echt heerlijk. Ook dit recept wordt een blijvertje. Bedankt voor het delen van je recept 😃
Wat leuk! Hartstikke fijn dat je er blij mee bent Hellen 🙂
Ik ga dit proberen maar inplaats van de pumpkin to koken ik ga het in de oven roasted. Krijg je volgens mij een lekkere smokey smaak.