Pepernotencake!

Ohh wat ben ik blij met deze pepernotencake! Hij is superlekker en weer zo makkelijk om te maken! We zijn nu helemaal klaar voor de komst van Sinterklaas en kunnen lekker mee snoepen van al dat lekkers.

Klik hier voor meer cake recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pepernotencake!


Omschrijving

Ik hebΒ deze bakvormΒ gebruikt!

Klik op de gekleurde ingrediΓ«nten om te zien welke producten ik gebruik.


IngrediΓ«nten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160. Smelt de boter.
Mix in een aparte schaal de eieren en Griekse yoghurt enkele minuten luchtig.

Doe de amandelmeel bij de gesmolten boter samen met de kokosmeel, bruine suikervervanger, wijnsteenbakpoeder, zout, vanille, speculaaskruiden en de pepernoten. Doe de eieren bij het amandelmeel mengsel en schep het luchtig om en doe het in een cakevorm. Strooi amandelschaafsel en verkruimelde pepernoten over de cake en bak de cake 35 minuten in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pepernoten, pepernotencake, cake, brood, sinterklaas

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

16 Comments

  1. En van die eieren maak je een omeletje?? πŸ˜‰

  2. Haha doos… πŸ˜‰ ik maak t halve recept (te weinig amandelmeel in huis πŸ™ ) in een kleiner jasje…

  3. Klinkt heerlijk! Even een vraagje….waar koop jij je amandelmeel? Is best prijzig

  4. Waar kan ik Stevia kristal kopen?

  5. Hoi, kun je ook speltmeel hiervoor gebruiken?

    • Dat zou kunnen alhoewel het niet koolhydraatarm is. De verhoudingen zijn mij ook niet bekend. Succes melanie! πŸ™‚

  6. Pingback: Wednesday Challenge: Pepernoten | Oanh's Kitchen

  7. Is er een goed alternatief voor stevia? Ik merk dat als ik honing, siroop of iets dergelijks gebruik de structuur van de cake anders wordt.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.