Stracciatella taart

Ik heb deze stracciatella taart gemaakt voor de challenge deze week. Hij is lekker romig en heeft een lekkere bite door de stukjes chocolade. Daarnaast is de taart is makkelijk om te maken!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Stracciatella taart

  • Bereidingstijd: 3 uur en 45 minuten
  • Porties: 8 puntjes
  • Aantal koolhydraten: 4.6 g khd per punt

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.


Ingrediënten

Bodem:

Vulling:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160. Smelt de boter en meng het amandelmeel met het eiwit, erythritol en kaneel. Schep het mengsel in een springvorm en bak de bodem 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de gelatine te laten weken in koud water. Klop de slagroom bijna stijf en meng het met de roomkaas, erythritol en vanille. Schraap de chocolade met een mes in dunne chocolade friemels (of hak de chocolade in kleine stukjes) en meng het door het roommengsel. Als de bodem klaar is, los je de gelatine op in een pannetje met 2 el water. Doe de opgeloste gelatine in het roommengsel en giet het bovenop de bodem. Laat het minimaal 3 uur in de koelkast opstijven en garneer het eventueel nog met geschraapte chocolade flinters en rood fruit.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, stracciatella, taart, chocolade, gebak,

24 Comments

  1. Das een leuke ! Op de to do list !

  2. Deze ga ik echt wel proberen

  3. Hoeveel gelatine en in welke verhouding is dit te vervangen door agar-agar?

  4. Hij ziet er zo lekker uit mmm

  5. Heeft iemand tips voor de gelatine ik heb er serieus altijd ruzie mee.. lees klontjes etc
    Alvast bedankt
    En de taart staat voor morgen op m’n to do lijstje ?

    • Goed laten weken in water en op laten lossen in heet water. Gelijk door het mengsel van de vulling roeren en dan moet het goed komen Ilja 🙂 Succes!

  6. Je zegt 40gr boter…welke boter precies??

  7. Springvorm 24cm? 8 punten?

  8. Het eiwit hoef je niet te kloppen, gewoon bij het meel?

  9. Hij is heerlijk! Is het aantal khd per punt gebaseerd op gewone of op koolhydraatarme chocola?

  10. Hij is zo lekker 😋 de visite was ook verkocht dit is een blijvertje. :’)

  11. Waardoor kan de roomkaas vervangen worden???

  12. Pat Boertee

    Sukrin? Nooit v gehoord… is dat een natuurlijk zoetmiddel?

  13. Met moederdag dit taartje gemaakt, een succes!!

  14. Geweldig recept. Taart is heerlijk en gemakkelijk om te maken. Dank je wel Oanh voor het delen van dit recept. Taart is een succes in het gezin.🤗

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.