Stracciatella taart

Ik heb deze stracciatella taart gemaakt voor de challenge deze week. Hij is lekker romig en heeft een lekkere bite door de stukjes chocolade. Daarnaast is de taart is makkelijk om te maken!

Klik hier voor meer taart recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Stracciatella taart

  • Bereidingstijd: 3 uur en 45 minuten
  • Porties: 8 puntjes
  • Aantal koolhydraten: 4.6 g khd per punt

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.


Ingrediënten

Bodem:

Vulling:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160. Smelt de boter en meng het amandelmeel met het eiwit, erythritol en kaneel. Schep het mengsel in een springvorm en bak de bodem 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de gelatine te laten weken in koud water. Klop de slagroom bijna stijf en meng het met de roomkaas, erythritol en vanille. Schraap de chocolade met een mes in dunne chocolade friemels (of hak de chocolade in kleine stukjes) en meng het door het roommengsel. Als de bodem klaar is, los je de gelatine op in een pannetje met 2 el water. Doe de opgeloste gelatine in het roommengsel en giet het bovenop de bodem. Laat het minimaal 3 uur in de koelkast opstijven en garneer het eventueel nog met geschraapte chocolade flinters en rood fruit.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, stracciatella, taart, chocolade, gebak,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

24 Comments

  1. Avatar foto

    Das een leuke ! Op de to do list !

  2. Avatar foto

    Deze ga ik echt wel proberen

  3. Avatar foto

    Hoeveel gelatine en in welke verhouding is dit te vervangen door agar-agar?

  4. Avatar foto

    Hij ziet er zo lekker uit mmm

  5. Avatar foto

    Heeft iemand tips voor de gelatine ik heb er serieus altijd ruzie mee.. lees klontjes etc
    Alvast bedankt
    En de taart staat voor morgen op m’n to do lijstje ?

    • Avatar foto

      Goed laten weken in water en op laten lossen in heet water. Gelijk door het mengsel van de vulling roeren en dan moet het goed komen Ilja 🙂 Succes!

  6. Avatar foto

    Je zegt 40gr boter…welke boter precies??

  7. Avatar foto

    Springvorm 24cm? 8 punten?

  8. Avatar foto

    Het eiwit hoef je niet te kloppen, gewoon bij het meel?

  9. Avatar foto

    Hij is heerlijk! Is het aantal khd per punt gebaseerd op gewone of op koolhydraatarme chocola?

  10. Avatar foto

    Hij is zo lekker 😋 de visite was ook verkocht dit is een blijvertje. :’)

  11. Avatar foto

    Waardoor kan de roomkaas vervangen worden???

  12. Avatar foto
    Pat Boertee

    Sukrin? Nooit v gehoord… is dat een natuurlijk zoetmiddel?

  13. Avatar foto

    Met moederdag dit taartje gemaakt, een succes!!

  14. Avatar foto

    Geweldig recept. Taart is heerlijk en gemakkelijk om te maken. Dank je wel Oanh voor het delen van dit recept. Taart is een succes in het gezin.🤗

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.