Ik heb deze stracciatella taart gemaakt voor de challenge deze week. Hij is lekker romig en heeft een lekkere bite door de stukjes chocolade. Daarnaast is de taart is makkelijk om te maken!
Klik hier voor meer taart recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintStracciatella taart
- Bereidingstijd: 3 uur en 45 minuten
- Porties: 8 puntjes
- Aantal koolhydraten: 4.6 g khd per punt
Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten
Bodem:
- 40 g boter
- 140 g amandelmeel (klik)
- 1 eiwit
- 1 el kaneel
- 10 g erythritol (klik)
Vulling:
- 3 gelatine blaadjes
- 200 ml slagroom
- 350 roomkaas
- 25 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract
- 50 g pure 85% chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160. Smelt de boter en meng het amandelmeel met het eiwit, erythritol en kaneel. Schep het mengsel in een springvorm en bak de bodem 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de gelatine te laten weken in koud water. Klop de slagroom bijna stijf en meng het met de roomkaas, erythritol en vanille. Schraap de chocolade met een mes in dunne chocolade friemels (of hak de chocolade in kleine stukjes) en meng het door het roommengsel. Als de bodem klaar is, los je de gelatine op in een pannetje met 2 el water. Doe de opgeloste gelatine in het roommengsel en giet het bovenop de bodem. Laat het minimaal 3 uur in de koelkast opstijven en garneer het eventueel nog met geschraapte chocolade flinters en rood fruit.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, stracciatella, taart, chocolade, gebak,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Das een leuke ! Op de to do list !
Deze ga ik echt wel proberen
Hoeveel gelatine en in welke verhouding is dit te vervangen door agar-agar?
Ik heb zelf nog nooit agar agar gebruikt, dus ij kan je daar geen antwoord op geven. Succes! 🙂
Hij ziet er zo lekker uit mmm
Heeft iemand tips voor de gelatine ik heb er serieus altijd ruzie mee.. lees klontjes etc
Alvast bedankt
En de taart staat voor morgen op m’n to do lijstje ?
Goed laten weken in water en op laten lossen in heet water. Gelijk door het mengsel van de vulling roeren en dan moet het goed komen Ilja 🙂 Succes!
Je zegt 40gr boter…welke boter precies??
Roomboter Eelkje! 🙂
Springvorm 24cm? 8 punten?
Ik zie het nu – 8 punten 😉
21 cm 8 puntjes 🙂
Het eiwit hoef je niet te kloppen, gewoon bij het meel?
Jazeker 🙂
Hij is heerlijk! Is het aantal khd per punt gebaseerd op gewone of op koolhydraatarme chocola?
Hij is zo lekker 😋 de visite was ook verkocht dit is een blijvertje. :’)
Dat is leuk om te lezen Kim! Hartstikke fijn 🙂
Wat leuk!! <3
Waardoor kan de roomkaas vervangen worden???
Sukrin? Nooit v gehoord… is dat een natuurlijk zoetmiddel?
Jazeker Pat! Als je er op klikt zie je wat het is. 🙂
Met moederdag dit taartje gemaakt, een succes!!
Ahh wat leuk Marga!! 💙💙
Geweldig recept. Taart is heerlijk en gemakkelijk om te maken. Dank je wel Oanh voor het delen van dit recept. Taart is een succes in het gezin.🤗