Pretzels!

Voor de challenge van deze week heb ik pretzels gemaakt! Ik heb er twee gemaakt met zout en de andere twee met sesamzaadjes. Mij lijkt het ook heerlijk zoet, met bijvoorbeeld deze bruine suikervervanger en kaneel of koekkruiden. Ze zijn een beetje krokant van buiten en zacht van binnen. Helemaal heerlijk!

Heb je deze Zeeuwse bolussen al eens gemaakt? Die zijn ook heerlijk en een echte aanrader!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pretzels!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 1.3 g khd per pretje

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediƫnten om te zien welke producten ik gebruik.

 


Ingrediƫnten

Topping:

  • zout
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

Meng de gist met het water en zet het apart.
Verwarm de geraspte mozzarella met de roomkaas in een pan of magnetron.
Meng ondertussen de amandelmeel met xanthaangom en het ei en voeg daar de gist, gesmolten mozzarella en roomkaas aan toe.
Laat het enkele minuten staan.

Verwarm de oven op 160c.
Verdeel het deeg in vieren en maak er lange slierten van (ongeveer 30 cm lang).
Draai er vier pretzels van, smeer er boter op en strooi het zout (of de sesamzaadjes) erover.

Bak de pretzels 20 minuten goudbruin in de oven.


Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.