Voor de challenge van deze week heb ik pretzels gemaakt! Ik heb er twee gemaakt met zout en de andere twee met sesamzaadjes. Mij lijkt het ook heerlijk zoet, met bijvoorbeeld deze bruine suikervervanger en kaneel of koekkruiden. Ze zijn een beetje krokant van buiten en zacht van binnen. Helemaal heerlijk!
Heb je deze Zeeuwse bolussen al eens gemaakt? Die zijn ook heerlijk en een echte aanrader!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier!
Print
Pretzels!
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 1.3 g khd per pretje
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 2 g gist
- 15 ml warm water
- 150 g geraspte mozzarella
- 40 g roomkaas
- 75 g amandelmeel (klik)
- 1 tl xanthaangom (klik)
- 1 ei
- 2 el gesmolten roomboter
Topping:
- zout
- sesamzaadjes
Bereidingswijze
Meng de gist met het water en zet het apart.
Verwarm de geraspte mozzarella met de roomkaas in een pan of magnetron.
Meng ondertussen de amandelmeel met xanthaangom en het ei en voeg daar de gist, gesmolten mozzarella en roomkaas aan toe.
Laat het enkele minuten staan.
Verwarm de oven op 160c.
Verdeel het deeg in vieren en maak er lange slierten van (ongeveer 30 cm lang).
Draai er vier pretzels van, smeer er boter op en strooi het zout (of de sesamzaadjes) erover.
Bak de pretzels 20 minuten goudbruin in de oven.
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
