Sachertorte!

Vanochtend ben ik vroeg aan de bak gegaan om een koolhydraatarme sachertorte te maken. De taart is heerlijk geworden! Een chocoladetaart met abrikozen vulling en chocolade garnache. Hij is makkelijk om te maken, een must-bake voor de chocolade liefhebbers en perfect voor een feestelijke gelegenheid! Hij is ook heerlijk met andere koolhydraatarme jam variaties.

Klik hier voor meer taart recepten.

Ik heb de cake gebakken met deze hoge duurzame keramische springvorm.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sachertorte!

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 12 puntjes
  • Aantal koolhydraten: 2,9 g khd per punt


Bereidingswijze

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Smelt de chocolade au-bain Marie en laat het afkoelen.
Mix de boter luchtig en voeg de gesmolten chocolade toe met de poedersuikervervanger.
Mix de eidooiers er 1 voor 1 bij en voeg de vanille en kwark toe.
Zeef de amandelmeel en kokosmeel erbij en meng het luchtig door het chocolade mengsel.
Spatel het chocolademengsel door de eiwitten en schep het geheel in de springvorm.

Bak de taart 35-40 minuten gaar in de oven op 160c en laat de taart afkoelen.

Maak de ganache door de boter te verwarmen met de erythritol, vanille en chocolade.
Roer tot een glad en egaal chocolade ganache.

Snijd de taart horizontaal doormidden en verdeel de abrikozenjam over de onderste plak taart.
Leg de bovenste plak taart bovenop de abrikozenjam en verdeel de ganache over de taart.


Notities

Prik met een satéprikker in het midden van de taart om te kijken of de taart goed gaar is gebakken.

Kies voor een andere heerlijke koolhydraatarme jam (klik) smaak in plaats van de abrikozenjam.

Sleutelwoorden: koolhydraatarm, chocolade, taart, cake, sachertorte, keto, low carb, suikervrij

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.