Deze speculaas broodjes is er een van en ze zijn hèèrlijk als verwen ontbijtje met bijvoorbeeld een beetje boter, als je koolhydaatbeperkt eet zijn plakjes banaan er ook erg lekker op, of gewoon een beetje bruine suikervervanger of poedersuikervervanger! Ze zijn onwijs simpel om te maken, zò op tafel getoverd en ook mega lekker met wat bessen!
Klik hier voor meer pannenkoekenmaker recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintSpeculaas broodjes!
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 3 g khd per stuk
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 1 ei
- 150 g volle kwark
- 75 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 1 el speculaaskruiden
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Zet de pannenkoeken maker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht in het midden staat.
Doe in beide vormen een beetje kokosolie of spray het in met olijfolie.
Mix het ei luchtig met de kwark en meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over beide vormpjes en bak de speculaasbroodjes ongeveer 5 minuten in het apparaat.
Garneer de speculaasbroodjes bijvoorbeeld met poedersuikervervanger!
Notities
Je kan de broodjes ook in de oven maken. Bak de broodjes dan bijvoorbeeld in deze bakvorm voor 25 minuten op 160c!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, pannenkoek, brood, broodjes, pannenkoekenmaker,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Het stroomde het apparaat uit🤭
Waar ligt dat aan? Had de eiwitpoeder niet
Waarom mislukken mijn pannenkoekjes steeds.
Kom t als ik geluk heb in twee bovenkanten en twee onderkanten eruit. Maar meestal in hele kleine stukjes maar nooit zo mooi als op de foto’s
Super lekker en ontzettend voedzaam. Deze ga ik vaker maken (in de pannenkoeken maker). Zijn koud ook erg lekker, dus ook prima van tevoren klaar te maken
Hoi oanh, ik maak bijna dagelijks je pannenkoekjes, en wissel af met eiwitpoeders qua smaak. Echter blijven ze best droog vind ik zelf, is daar wat aan te doen? Ik dacht zelf aan de eiwitten eerst te kloppen voor te mengen.
Je kan als baksels droog zijn éxtra griekse yoghurt of kwark toevoegen! 🤗
waarom gebruik je eiwitpoeder ipv gewoon eiwit?