Spruitjes ovenschotel met romige saus!

Vandaag heb ik o.a. deze overheerlijke spruitjes ovenschotel gemaakt voor de Wednesday Challenge met romige saus! Ik heb ook geprobeerd om bara te maken en naan brood, alleen ben ik daar niet helemaal tevreden mee. Die krijgen dus een herkansing! Er staat nog 1 lekkere verrassing in de koelkast, alleen heeft die nog even de tijd nodig om op te stijven dus die hebben jullie nog van mij tegoed! 😉

Voor nu dus deze smakelijke romige spruitjes ovenschotel! Super makkelijk om te maken en errrrug lekker. Het is een vegetarische ovenschotel, maar met spekblokjes is hij ook heerlijk! Hier komt het recept:

Ingrediënten 3 personen

14,25 khd per persoon

  • 500 gram spruitjes
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 50 g uien
  • 175 g kastanjechampignons
  • olijfolie
  • 250 ml slagroom
  • peper
  • 50 g geraspte kaas
  • 35 g geraspte kaas

Bereidingswijze:

Kook de spruitjes beetgaar in een pan met water en het bouillonblokje.
Snipper ondertussen de uien en snijd de champignons in stukjes.
Bak de uitjes en champignons enkele minuten in een pannetje met olijfolie.
Schenk de slagroom erbij en roer regelmatig totdat de saus wat indikt.
Voeg de geraspte kaas toe aan de saus en laat de kaas smelten in de saus.
Verwarm de oven op 180c.
Schep de spruiten in een ovenschaal en verdeel de saus over de spruiten.
Strooi tot slot de resterende geraspte kaas over het geheel en bak de ovenschotel 25 minuten in de oven.

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.