Vandaag heb ik deze smakelijke romige spruitjes ovenschotel gemaakt! Super makkelijk om te maken en errrrug lekker. Het is een vegetarische ovenschotel, maar met spekblokjes is hij ook heerlijk!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintSpruitjes ovenschotel met romige saus!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 14 g khd per portie
Ingrediënten
- 500 gram spruitjes
- 1/2 groentebouillonblokje
- 50 g uien
- 175 g kastanjechampignons
- olijfolie
- 250 ml slagroom
- peper
- 50 g geraspte kaas
- 35 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Kook de spruitjes beetgaar in een pan met water en het bouillonblokje.
Snipper ondertussen de uien en snijd de champignons in stukjes.
Bak de uitjes en champignons enkele minuten in een pannetje met olijfolie.
Schenk de slagroom erbij en roer regelmatig totdat de saus wat indikt.
Voeg de geraspte kaas toe aan de saus en laat de kaas smelten in de saus.
Verwarm de oven op 160c.
Schep de spruiten in een ovenschaal en verdeel de saus over de spruiten.
Strooi tot slot de resterende geraspte kaas over het geheel en bak de ovenschotel 25 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, spruitjes, ovenschotel
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!