Koolhydraatarme en glutenvrije falafel!

Nou mensen, daar is ie dan! 1 dagje later dan gebruikelijk, maar de smaak is er zΓ©ker niet minder om geworden! πŸ₯° Deze koolhydraatarme falafels zijn namelijk voortreffelijk! Mega makkelijk om te maken, smaakvol en boordevol groenten! πŸ’ Ik heb ze vanavond bijna allemaal opgegeten met een spinaziesalade, een beetje olijfolie en de knoflooksaus van mijn Winkeltje!

Hier komt het recept:

IngrediΓ«nten 16 stuks

1,2 khd per falafel

  • 200 g bloemkool
  • 150 g broccoli
  • 50 g uien
  • 75 g amandelmeel
  • 1/2 tl xanthaangom
  • 2 eieren
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl kurkuma
  • snufje chilipoeder
  • snuf peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Maal alle ingrediΓ«nten fijn in een keukenmachine en maak vervolgens 16 platte bolletjes van het falafel mengsel.
Leg ze op een bakmat en bak de falafel 25a30 minuten in de oven tot ze een mooi goud kleurtje hebben.

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.