Koolhydraatarme en glutenvrije falafel!

Deze koolhydraatarme falafels zijn namelijk voortreffelijk! Mega makkelijk om te maken, smaakvol en boordevol groenten! Ik heb ze vanavond bijna allemaal opgegeten met een spinaziesalade, een beetje olijfolie en de knoflooksaus van mijn Winkeltje!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme en glutenvrije falafel!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 16
  • Aantal koolhydraten: 1.2 g khd

Ingrediënten

  • 200 g bloemkool
  • 150 g broccoli
  • 50 g uien
  • 75 g amandelmeel
  • 1/2 tl xanthaangom
  • 2 eieren
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 1/2 tl gemalen korianderzaad
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl kurkuma
  • snufje chilipoeder
  • snuf peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180c.
Maal alle ingrediënten fijn in een keukenmachine en maak vervolgens 16 platte bolletjes van het falafel mengsel.
Leg ze op een bakmat en bak de falafel 25a30 minuten in de oven tot ze een mooi goud kleurtje hebben.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, falafel,

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.