Deze koolhydraatarme falafels zijn namelijk voortreffelijk! Mega makkelijk om te maken, smaakvol en boordevol groenten! Ik heb ze vanavond bijna allemaal opgegeten met een spinaziesalade, een beetje olijfolie en de knoflooksaus van mijn Winkeltje!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme en glutenvrije falafel!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 16
- Aantal koolhydraten: 1.2 g khd
Ingrediënten
- 200 g bloemkool
- 150 g broccoli
- 50 g uien
- 75 g amandelmeel (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- 2 eieren
- 1/2 tl gemalen komijnzaad
- 1/2 tl gemalen korianderzaad
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/4 tl kurkuma
- snufje chilipoeder
- snuf peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180c.
Maal alle ingrediënten fijn in een keukenmachine en maak vervolgens 16 platte bolletjes van het falafel mengsel.
Leg ze op een bakmat en bak de falafel 25a30 minuten in de oven tot ze een mooi goud kleurtje hebben.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, falafel,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!