Ik heb eerder deze dikke Dries gemaakt voor de Wednesday Challenge.
Dat bracht mij op een heerlijk idee om hetzelfde deeg van de bovenste laag te gebruiken voor broodjes deze ochtend! Hoe lekker is het om hiermee te ontbijten, te brunchen of lunchen?
Uiteraard weer gemaakt met deze pannenkoekenmaker!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme en glutenvrije dikke dries broodjes!
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 12 g khd
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 1 ei
- 80 g roomkaas
- 100 g amandelmeel (klik)
- 15 g gesmolten roomboter
- 25 g bruine suikervervanger (klik hier)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- flinke snuf koekkruiden
- snufje zout
- 15 g rozijnen (koolhydraatbeperkt)
- 15 g amandelen (of andere noten)
Bereidingswijze
Zet de pannenkoekenmaker aan, vet de pannenkoekenmaker in, en meng de ingrediënten tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel in de 2 vormpjes en bak de dikke dries broodjes ongeveer 8 minuten.
Garneer de dikke dries broodjes tot slot met poedersuikervervanger en geniet! X
Notities
Je kunt ze ook in de oven maken. Gebruik dan bijvoorbeeld deze bakvormpjes en bak ze ongeveer 25 minuten op 160c.
Als je de koolhydraten wilt minderen, kan je in plaats van de rozijntjes ook andere noten gebruiken, of zelfs rood fruit!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, dikke, dries, brood, broodjes, cake,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!