Bossche Bollen!

Deze Bosche bollen zijn hemels lekker! Het zijn een soort super soezen gevuld met slagroom met een heerlijke jasje van chocolade. Een echte must-try en verwennerij! Onderaan het recept vind je een filmpje van hoe je de Bossche bollen maakt.

Ik heb ze gedipt in deze koolhydraatarme chocolade.

Klik hier voor meer zoete receptjes!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bossche Bollen!

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 5 Bossche Bollen
  • Aantal koolhydraten: 1.2 g khd per bol (exclusief chocolade)

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Vulling:

Topping:


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c.
Klop de eiwitten stijf samen met de kaneel, wijnsteenbakpoeder, zout en erythritol in een vetvrije kom.
Maak 5 hoopjes van het stijfgeklopte eiwit.
Bak de soezen 25 minuten in de oven.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie met erythritol en klop de slagroom met kaneel en erythritol stijf.

Laat de bollen afkoelen en maak gaatjes in de onderkant zodat je de slagroom erin kunt spuiten met een spuitzak. Dip de bollen in de gesmolten chocolade.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, Bossche, bol, soezen, gebak,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

42 Comments

  1. Avatar foto

    geweldig ,yum yum,ga echt van de week maken,dank je wel

  2. Avatar foto
    jolanda smit-veerman

    jaa thx weer een lekkere tractatie voor mijn verjaardag

  3. Avatar foto

    Oh, klinkt lekker! Maar waar ik zo naar hunker zijn scones. Zijn die ook koolhydraatarm te maken?

  4. Avatar foto

    Lekker, sta staan in de oven. Maar wat kan ik maken van het overgebleven eigeel?

  5. Avatar foto

    Wat n fantastische recepten maak je! Echt heel blij mee!
    Ik gebruik normaal gesproken geen zoetstoffen maar heb vanmorgen de kaneelcrunchies gemaakt en die misten toch een zoetje..
    Welke stevia kun je aanraden, er zijn zoveel soorten…

    • Avatar foto

      Hou Andrea,

      Bedankt voor je compliment! Ik vind kristal sweet van http://www.steviala.be het fijnst ☺️

      Groetjes Oanh

    • Avatar foto

      Wat een heerlijke soezen!
      Vraagje ik bak ze en doop ze in chocola dan laat ik de soezen afkoelen en vul ze voor gebruik.Dan zijn ze wel hard geworden.Ik snij ze dan door vul de onderkant en zet chocolade bovenkant erop.
      Maar zie in filmpje dat jij ze meteen vult.
      Hoe lang kun je ze dan bewaren?

    • Avatar foto

      Heel lekker! Nu 2x gemaakt. De eerste x vond ik de pure chocola wel erg puur😅 de 2de x deze iets verdund met amandelmelk. Deze ga ik zeker vaker maken! Een lekker baksel zonder meel😋

  6. Avatar foto

    Ze staan bij mij nu in de oven. Alleen de structuur van de bol is anders. Hoe maak jij ze mooi glad???

  7. Avatar foto

    Hallo, zou je deze ook een dag van te voren kunnen maken of invriezen? Alvast bedankt, Marian

  8. Avatar foto
    Frances Terwindt

    Hallo vriendin van mijn schoondochter.
    Ik heb je chocolade Bollen gemaakt.
    Het Luke mij niet om de slagroom, stevia en kaneel stijf te kloppen.
    Heb opnieuw slagroom geklopt en daarna de stevia en kaneel er door geschept.
    Ik heb Raw chocolade gebruikt, vindt nergens Damhert chocolade.
    Oanh veel succes met je boek lancering.
    Groet Frances

    • Avatar foto

      Ah Hallo schoonmoeder van Anne!

      Wat leuk dat je de Bossche bollen hebt gemaakt! Slagroom stijf kloppen gaat het best als alles koud is, dus een koude schaal waar je het in klopt, mixer etc. Daar zou het aan kunnen liggen? Damhert kun je online kopen en in sommige winkels waaronder een aantal filialen van de Jamin.
      Ik hoop dat de bollen je toch hebben gesmaakt. En bedankt, morgen gaat vast erg leuk worden! ☺️

      Groetjes Oanh

  9. Avatar foto

    Hoi Oahn,

    Bedankt voor dit heerlijke recept! Ik heb zwangerschapsdiabetes en dankzij jouw recepten kom ik de nog resterende 3 maanden zonder taartjes makkelijk door!
    Ik heb de bollen gemaakt, alleen bleef de binnenkant van de bollen een beetje sponzig. Heb jij een idee waar dat aan ligt? Baktijd, ingrediënten verkeerd afgewogen of iets anders? Alvast bedankt voor je antwoord! En ik kijk uit naar nog vele recepten!

    • Avatar foto

      Hoi Charlotte,

      Fijn dat de recepten je bevallen!
      Je zou de temperatuur wat lager kunnen zetten en de soezen dan iets langer in de oven laten bakken. Ik ben benieuwd of het dan beter gaat!

      Groetjes Oanh

  10. Avatar foto

    Echt heel makkelijk en super lekker

  11. Pingback: Try-out recept: Koolhydraatarme Bossche bollen - Save the Mama

  12. Avatar foto

    In plaats van kaneel, stevia en zout, een beetje koekkramen door de Bossche bollen gedaan! Mmmmmm!!!!!

  13. Avatar foto

    Kan je ook stevia extract gebruiken in dit recept? Of moet t echt suikerstructuur hebben? (Voor de bollen en de slagroom)

  14. Avatar foto

    Vanavond gemaakt en helaas zijn ze mislukt.. toen ze eenmaal afgekoeld waren en we ze wilde gaan vullen zagen we dat ze van binnen helemaal nog niet gaar waren. Wel gewoon gebakken 25 min op 180 graden.. konden zo de prullenbak in 🙁

  15. Avatar foto
    Johan Kokke

    Hoi,
    Met bakpoeder bedoel je zelfrijzend bakmeel? Srry, ben nieuw op dit gebied…

    Groetjes johan

    • Avatar foto

      Nee dan bedoel ik echt bakpoeder die je bij de bakspulletjes kunt vinden in de supermarkt. Wijnsteenbakpoeder is nog beter als je daar uit kunt kiezen 🙂

  16. Avatar foto

    Wat een redding!! Heerlijk!
    Vooral deze week moeilijk. Gelukkig kwam ik dit recept tegen ander… Haha
    Geen meel, klein budget, dus kan veel toetjes niet maken.
    Moest de bollen wel tegenhouden zo luchtig zijn ze maar toen ze gevuld waren, chocola erover en een klein beetje slagroom met aardbei’tje ernaast. Jammy
    Heel erg bedankt voor het recept!

  17. Avatar foto
    Christine van Vlastuin

    Ik heb net de bossche bollen gemaakt. De vorm laat nog wel wat te wensen over maar de smaak : geweldig! !! Mijn kinderen kunnen maar niet wennen aan de amandelsmaak maar nu iets zonder amandelmeel.
    Ik ben zo blij met al je recepten! ! Al vele geprobeerd. En er gaan er nog vele volgen. Ik heb nm vorige week je kookboek gekregen. Bedankt! !!!!

    • Avatar foto

      Wat leuk Christine!! Fijn dat het jullie heeft gesmaakt en veel plezier met het kookboek! 💙💙💙

      • Avatar foto

        Vanmorgen 2 bollen gemaakt.
        Eerst op 180 graden en daarna nog iets lager
        Zagen er top uit maar met het afkoelen zakten ze in 😩
        Ook was de binnenkant eiig en zompig.
        De topping met 99 % choco gemaakt maar dat werd te stug, korrelig om ze te dopen.

        Ik heb ze toch maar snel naar binnen gewerkt tijdens de lunch om de mislukkeling te verbergen

  18. Avatar foto
    Linda Noorlander

    Het eiwit bleef bij mij van binnen nat, klopt dit?
    Ik heb het er nu uitgehaald en ga ze dan vullen.

  19. Avatar foto

    De bollen waren in de oven prachtig rond maar toen ik ze uit de oven haalde waren ze helemaal ingezakt.
    Wat kan in de beste keer anders doen?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.