Witte chocolade vanille fruitcake!

(Dit recept is gemaakt in samenwerking met Holland & Barrett)

Het is weekend! Ik heb om het te vieren een smakelijke traktatie gemaakt waar je samen met een warm kopje koffie of thee heerlijk van kan genieten! Zoals de titel al verklapt is het een fruitig cakeje geworden met witte chocolade en een vleugje vanille. Een verrukkelijke combinatie als je het mij vraagt! De cake is heerlijk van structuur en is makkelijk naar eigen smaak aan te passen. Probeer bijvoorbeeld eens andere chocolade, noten of rozijnen (khb). Kies in plaats van de vanille drops voor caramel, kaneel of de aardbeiensmaak! Stevia druppels zijn te koop bij Holland & Barrett in verschillende smaken.

(De blauwe ingrediënten zijn klikbaar

Ingrediënten 16 stukjes

 1.5 g khd per stukje

Cake:

Topping:

Glazuur:

Bereidingswijze: 

Verwarm de oven op 160c.
Hak de witte chocolade in grove stukjes.
Meng de gehakte chocolade met alle cake ingrediënten tot een egale massa en schep het geheel in de bakvorm.
Hak de witte chocolade voor de topping en verdeel het met de rest van het rode fruit over de cake.
Bak de witte chocolade vanille-fruitcake 45 minuten in de oven.

Laat de cake afkoelen en maak ondertussen het glazuur door de eryhritol poeder te mengen met een paar druppels water. Blijf roeren en voeg eventueel meer druppels water toe totdat het een mooi glazuur is geworden.
Sprenkel het glazuur tot slot over de cake.

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.