De challenge deze week is deze overheerlijke stifado geworden! Deze Griekse stoofpot is werkelijk waar verrukkelijk en je kan nooit genoeg stoofpot recepten hebben met de herfst op komst. Het was een hele marteling om dit gerecht te maken want de geuren alleen al waren onweerstaanbaar lekker!
Ik heb het gemaakt in de slowcooker maar met een traditionele stoofpan lukt het natuurlijk ook prima. (Wel extra vocht toevoegen in een gewone stoofpan) Ik heb het vlees eerst in de slowcooker “pan” gebakken met boter, uien, knoflook en peper, en heb vervolgens de rest van de ingrediënten toegevoegd en de slowcooker aangezet.
Ik heb vandaag gekozen voor bleekselderij, peen, pompoen en champignons maar je kan er natuurlijk altijd andere groenten gebruiken.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme Stifado!
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 13.5 g per portie
Ingrediënten
- 1 kg runderriblappen
- 75 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 250 g peen
- 250 g pompoen
- 100 g bleekselderij
- 200 g champignons
- 2 laurierbladen
- 2 el balsamico
- 500 g tomatenblokjes uit blik
- snuf Italiaanse kruiden
- 1 kaneelstokje
- snuf peper
Bereidingswijze
Snijd het vlees in grove stukken, de uien in grove blokjes en kneus de knoflook.
Snijd de peen, pompoen, bleekselderij en champignons in grove stukken.
Braad het vlees met wat olie, de uien en knoflook bruin en voeg het samen met de rest van de ingrediënten in de slowcooker.
Ik heb de stifado 6 uur lang op low laten stoven.
Notities
Wanneer er hier een stoofpotje op het menu staat, maak ik er vaak rode kool bij omdat ik de combinatie heerlijk vindt. Bloemkoolpuree, pompoenpuree, knolselderijpuree of een bedje van extra groenten zijn tips waar je de stoofpot mee kan eten.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, skifado, stoof, slow, cooker
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Dit vanavond gegeten, het was heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar 👍👍
Kan het ook zonder het kaneelstokje
Een heerlijk gerecht. Vandaag gegeten in combinatie met basmati (bloemkoolrijst voor mijn vrouw), tzatziki en een slamix. Wel sowieso een snuf zout toegevoegd, maar desondanks toch nog een tikje flauw. Volgende keer eens proberen met een (half) bouillonblokje. Absoluut voor herhaling vatbaar.