Koolhydraatarme Stifado!

De challenge deze week is deze overheerlijke stifado geworden! Deze Griekse stoofpot is werkelijk waar verrukkelijk en je kan nooit genoeg stoofpot recepten hebben met de herfst op komst. Het was een hele marteling om dit gerecht te maken want de geuren alleen al waren onweerstaanbaar lekker!

Ik heb het gemaakt in de slowcooker maar met een traditionele stoofpan lukt het natuurlijk ook prima. (Wel extra vocht toevoegen in een gewone stoofpan) Ik heb het vlees eerst in de slowcooker “pan” (dat kan niet bij alle slowcookers. Mijn slowcooker pan heeft een aluminium binnenpan, voorzien van een duurzame, keramische anti-aanbaklaag) gebakken met olie, uien, knoflook en peper, en heb vervolgens de rest van de ingrediรซnten toegevoegd en de slowcooker aangezet.

Ik heb vandaag gekozen voor bleekselderij, peen, pompoen en champignons maar je kan er natuurlijk altijd andere groenten gebruiken.

Hier komt het recept:

Ingrediรซnten 4 personen

 13,5 khd per persoon

  • 1 kg runderriblappen
  • 75 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g peen
  • 250 g pompoen
  • 100 g bleekselderij
  • 200 g champignons
  • 2 laurierbladen
  • 2 el balsamico 
  • 500 g tomatenblokjes uit blik
  • snuf Italiaanse kruiden
  • 1 kaneelstokje
  • snuf peper

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in grove stukken, de uien in grove blokjes en kneus de knoflook.
Snijd de peen, pompoen, bleekselderij en champignons in grove stukken.
Braad het vlees met wat olie, de uien en knoflook bruin en voeg het samen met de rest van de ingrediรซnten in de slowcooker. 
Ik heb de stifado 6 uur lang op low laten stoven. 

Geniet! X

Tip: Wanneer er hier een stoofpotje op het menu staat, maak ik er bijna altijd rode kool bij omdat ik de combinatie heerlijk vindt. Bloemkoolpuree, pompoenpuree, knolselderijpuree of een bedje van extra groenten zijn tips waar je de stoofpot mee kan eten. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.