Stifado!

De challenge deze week is deze overheerlijke stifado geworden! Deze Griekse stoofpot is werkelijk waar verrukkelijk en je kan nooit genoeg stoofpot recepten hebben met de herfst op komst. Het was een hele marteling om dit gerecht te maken want de geuren alleen al waren onweerstaanbaar lekker!

Ik heb het gemaakt in de slowcooker maar met een traditionele stoofpan lukt het natuurlijk ook prima. (Wel extra vocht toevoegen in een gewone stoofpan) Ik heb het vlees eerst in de slowcooker “pan” gebakken met boter, uien, knoflook en peper, en heb vervolgens de rest van de ingrediënten toegevoegd en de slowcooker aangezet.

Ik heb vandaag gekozen voor bleekselderij, peen, pompoen en champignons maar je kan er natuurlijk altijd andere groenten gebruiken.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Stifado!

  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 13.5 g per portie

Ingrediënten

  • 1 kg runderriblappen
  • 75 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g peen
  • 250 g pompoen
  • 100 g bleekselderij
  • 200 g champignons
  • 2 laurierbladen
  • 2 el balsamico 
  • 500 g tomatenblokjes uit blik
  • snuf Italiaanse kruiden
  • 1 kaneelstokje
  • snuf peper

Bereidingswijze

Snijd het vlees in grove stukken, de uien in grove blokjes en kneus de knoflook.
Snijd de peen, pompoen, bleekselderij en champignons in grove stukken.
Braad het vlees met wat olie, de uien en knoflook bruin en voeg het samen met de rest van de ingrediënten in de slowcooker. 
Ik heb de stifado 6 uur lang op low laten stoven. 


Notities

Wanneer er hier een stoofpotje op het menu staat, maak ik er vaak rode kool bij omdat ik de combinatie heerlijk vindt. Bloemkoolpuree, pompoenpuree, knolselderijpuree of een bedje van extra groenten zijn tips waar je de stoofpot mee kan eten. 

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, skifado, stoof, slow, cooker


Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

3 Comments

  1. Avatar foto

    Dit vanavond gegeten, het was heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar 👍👍

  2. Avatar foto

    Kan het ook zonder het kaneelstokje

  3. Avatar foto

    Een heerlijk gerecht. Vandaag gegeten in combinatie met basmati (bloemkoolrijst voor mijn vrouw), tzatziki en een slamix. Wel sowieso een snuf zout toegevoegd, maar desondanks toch nog een tikje flauw. Volgende keer eens proberen met een (half) bouillonblokje. Absoluut voor herhaling vatbaar.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.