Wortelpeterselie paprika chips!

Ik heb vanochtend deze heerlijke healthy chips gemaakt van wortelpeterselie! Super makkelijk en erg leuk om te maken. Dit keer heb ik ze met de airfryer gemaakt, maar ze kunnen ook prima in de gewone oven! Wortelpeterselie lijkt erg op pastinaak (pastinaak heeft daarentegen een stuk meer khd in vergelijking met wortelpeterselie). Een ezelsbruggetje wat mij altijd helpt is dat de navel van een wortelpeterselie naar buiten staat, en die van pastinaak staan naar binnen toe! 

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Wortelpeterselie paprika chips!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten:

Ingrediënten

  • 100 g wortelpeterselie
  • zout
  • olie
  • paprikapoeder of patatkruiden

Bereidingswijze

Was de wortelpeterselie en snijd het in dunne plakjes. (ik heb de schil er fijn om gelaten)
Doe de plakjes in een kommetje koud water en laat ze een kwartiertje dobberen.
Dep ze af en doe er een béétje olie, zout en paprikapoeder over.
Bak de chips ongeveer 6 minuten in een voorverwarmde airfryer op 175. (anders ongeveer 15 minuten in de oven op 180c)
Hussel de chips tussentijds door elkaar en bak ze langer als dat nodig is.
(de chips zijn het krokantst als ze dun zijn, maar bakken dan ook een stuk sneller!)


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, wortel, peterselie, wortelpeterselie, peterseliewortel, chips,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

8 Comments

  1. Avatar foto

    Liggen ze ook als wortelpeterselie in de winkel of hebben ze soms ook een andere naam? Ben heel benieuwd hoe het smaakt, dus wil ze graag maken 🙂

  2. Avatar foto
    Heidi Ridder

    Hallo,
    Ik weet niet hoe jij de wortelpeterselie (voor de chips) snijdt maar ik gebruik altijd een kaasschaaf als ik plakjes komkommer in de sla doe.Heb je niet zo’n grote keukenmachine nodig.
    Zo worden alle plakjes mooi dun en gelijke dikte.Misschien hierbij ook handig?

  3. Avatar foto

    Ik koop ze bij de Jumbo de Wortelpeterselie. Maar ik zag ze laatst ook bij AH liggen.

  4. Avatar foto

    Hoe en hoelang zou je dit kunnen bewaren?

  5. Avatar foto
    Martine van Velzen

    Je kunt ze idd herkennen aan de navel. Ik onthou het zo: PAST IN naak de navel naar binnen. Wortelpeterselie heeft de navel er als een bolletje opliggen. Ze liggen hier ook wel eens bij de AH maar ook bij de groeteman.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.