Deze cakejes zijn heerlijk gedipt in witte chocolade met daarbovenop een gezellig plakje aardbei. Je kunt de witte chocolade natuurlijk ook vervangen met bijvoorbeeld deze koolhydraatarme pure of melkchocolade. Ik heb in plaats van aardbei ook gekozen voor een cakeje versierd met chocolade snippers. De cakejes zijn makkelijk om te maken en leuk om te versieren met kinderen!
Ik heb de cakejes gebakken met deze bakvorm. Bekijk hier meer cakejes recepten!
Bekijk hier mijn nieuwste boek voor meer exclusieve recepten.
PrintWitte chocolade cakejes
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6 cakejes
- Aantal koolhydraten: 2,2 per cakeje
Ingrediënten
- 75 g amandelmeel (klik)
- 10 g eiwitpoeder (klik)
- 2 eieren
- 85 g volle kwark/Griekse yoghurt
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Topping:
- 50 g koolhydraatarme witte chocolade
- 1 grote aardbei
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingredienten voor de cake tot een egaal mengsel en verdeel het over de bakvormpjes.
Bak de cakejes 20-25 minuten goudbruin in de oven en laat ze afkoelen.
Smelt de witte chocolade au-ain marie en dip de cakejes in de gesmolten chocolade.
Snijd de aardbei in plakjes, leg er een plakje aardbei op elke cakeje en laat de chocolade enkele minuten stollen.
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!