4 kazen spaghettipompoen!

Spaghetti pompoen is een pompoen soort die naar mijn idee niet vaak wordt gebruikt. En dat terwijl het een heerlijke pompoen is! Ze noemen het spaghetti pompoen omdat de pompoen na het koken sliertjes heeft die vergelijkbaar is met spaghetti sliertjes. Ze zijn heerlijk van smaak en perfect in combinatie met kaas! Dit recept is een van mijn favorieten.

Klik hier voor meer spaghetti recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

4 kazen spaghettipompoen!

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 16 g khd

Ingrediënten

  • 200 g spaghettipompoen (alleen het vruchtvlees meegerekend)
  • snuf peper
  • snuf chili flakes
  • snuf paprikapoeder
  • snuf oregano
  • snuf basilicum
  • 50 g spekblokjes
  • 30 g parmezaanse kaas
  • 30 g blauwe kaas
  • 30 g geraspte oude kaas
  • 30 g garlan kruidenroomkaas
  • 75 g tommies snoeptomaten

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175c.
Halveer de pompoen en sprenkel daar olijfolie over.
Strooi er peper, chili flakes, paprikapoeder, oregano en basilicum over.
Bak de pompoen 45 minuten in de oven en schraap daarna het vruchtvlees los met een vork.

Bak ondertussen de spekblokjes ongeveer 5 minuten in en pan en voeg daarna de kazen toe.
Meng het vruchtvlees vervolgens met de rest in de pan en snijd ondertussen de tommies doormidden en voeg ook die toe.
Zet tot slot het vuur uit zodra alles goed gemengd is.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, spaghetti, pompoen, pasta,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

9 Comments

  1. Avatar foto

    Hoi Oanh,

    Welke pompoen is een spaghetti pompoen?
    Ik heb wel de tot sliertjes gesneden pompoen bij de Lidl gekocht, maar dat is niet wat je bedoelt.
    Is het de flespompoen of een andere?

  2. Avatar foto

    Nee het is een andere pompoen. Als het vruchtvlees gaar is zijn het net spaghettisliertjes.

    https://www.google.nl/search?q=spaghettipompoen&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=nl-nl&client=safari

  3. Avatar foto

    Het was heerlijk vond t uitschrapen best wel veel werk

  4. Avatar foto

    Op dit moment ook
    Bij de jumbo te koop. Staat boven het pompoenschap welke je moet hebben… 2.49

  5. Avatar foto

    Wow! Wat lekker maar oh ook wat mega machtig! Ik kreeg deze hoeveelheid niet op. Maar echt subliem lekker. Ik moest heel erg aan racletten / wintersport denken. mmm.

  6. Avatar foto

    Het halveren van die pompoen is wel een uitdaging hoor ….

  7. Avatar foto
    Marlene Gulikers Boosten

    Moeten de pitjes eruit gehaald worden na de oven of worden ze mee gebakken met het vruchtvlees?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.