Snert zonder erwt!

Hoe heerlijk is het om op een frisse dag te genieten van een warme kom snert zonder erwt! Deze erwtensoep vult goed en is gevuld met boordevol groenten. Heerlijk als lunch of voor het avondeten met bijvoorbeeld deze roggebrood met spek!

Klik hier voor meer soep recepten!

Ps: Heb je deze kruidenpotjes al gezien? Een fantastische oplossing voor een georganiseerde keukenkast of keukenla!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme erwtensoep, snert zonder erwt!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 9 g khd

Ingrediƫnten

  • 500 g knolselderij
  • 150 g broccoli
  • 100 g courgette
  • 100 g peen
  • 100 g prei
  • 1 biologische groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 liter water
  • 300 g schouderkarbonade
  • 1 rookworst
  • 125 g spekblokjes

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snijd de knol, broccoli, courgette, peen en prei in blokjes en kook het in een ruime pan met water. (de groenten moeten goed onder water staan)
Voeg de laurierblaadjes en bouillonblokje toe en breng het aan de kook.
Kook de groenten beetgaar en verwijder de laurierblaadjes. Pureer het geheel tot een grove erwtensoep, en voeg de laurierblaadjes weer toe aan de pan. Snijd de schouderkarbonade in stukjes, de rookworst in plakjes en voegĀ het toe aan de pan en laat het 2 uur sudderen totdat de schouderkarbonade mals is gekookt.
Bak ondertussen de spekblokjes krokant in een pan zonder olie.
Schep de erwtensoep op en garneer de soep met spekblokjes.


Notities

Je kunt de snert ook maken in de slowcooker!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, snert, erwtensoep, soep,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.