De laatste weken is het stil geweest aan mijn kant omdat het bij mij erg onrustig is geweest en ik even de tijd heb genomen om alles op een rijtje te zetten. Ik ben er nog niet helemaal, maar heb wel weer wat ruimte kunnen creëren. Het leven zit vol verassingen. Hele leuke, maar soms ook hele moeilijke die je helpen om dichter bij jezelf te komen, je te helpen groeien zodat je van daaruit weer kan delen en geven aan anderen.
Dat gezegd hebbende heb ik van de week deze koeken gemaakt! Lekker voor tussendoor en onderweg voor de zoete trek. Beetje bros met lekkere stukjes chocolade.
Deze BPA-vrije bakmat kun je gebruiken ter vervanging van bakpapier.
Heb je deze heerlijke sprits koeken al gezien? Ook een echte aanrader!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten.
PrintKoekjes met chocolade
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 12 koekjes
- Aantal koolhydraten: 0,8 g khd per koekje
Ingrediënten
- 50 g koolhydraatarme chocolade (klik)
- 100 g roomboter op kamertemperatuur
- 50 g erythritol (klik)
- 1 ei + een eiwit
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 160 g amandelmeel (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Hak de chocolade in stukjes zet de helft apart.
Meng de roomboter met de helft van de gehakte chocolade, eythritol, ei, wijnsteenbakpoeder, zout, amandelmeel en vanille.
Maak 12 bolletjes van het deeg, leg de bolletjes op de bakmat en verdeel de overige chocolade over de koekjes.
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.
Laat de koekjes afkoelen en uitharden voordat je ze opsmikkelt.
Sleutelwoorden: koek, koekjes, low carb, keto, suikervrij, koolhydraatarm,
Heb je mijn ebook snelle en makkelijke recepten al gezien?