Ik heb vandaag deze heerlijke sprits koeken gemaakt voor de challenge. Ze zijn makkelijk om te maken en heerlijk bij een bakje koffie of thee. Het is belangrijk om de boter op kamertemperatuur te brengen omdat het anders lastig is om het beslag door de spuitzak te krijgen. Je kunt de koeken ook dopen in bijvoorbeeld deze gesmolten koolhydraatarme chocolade.
Deze BPA-vrije bakmat is ideaal voor het maken van deze spritskoeken.
Meer heerlijke koekjes recepten vind je hier!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten.
PrintSprits koeken!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 15 koeken
- Aantal koolhydraten: 0,7 g khd per koek
Ingrediƫnten
- 150 g super fijn amandelmeel (klik)
- 115 g roomboter op kamertemperatuur
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 25 g erythritol (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 35 g ei
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediƫnten en schep het in een spuitzak.
Maak 15 koeken van het beslag en bak de koeken 20 minuten goudbruin in de oven.
Laat de koeken goed afkoelen op een rekje zodat ze harder kunnen worden.
Notities
Het is belangrijk dat de boter zacht is zodat het goed door de spuitzak komt.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, koek, sprits, koeken, spritskoeken, suikervrij,
Heb je mijn ebook al gezien?