Ik heb deze heerlijke koolhydraatarme hartige muffins gemaakt die heerlijk zijn als tussendoortje of lunch in combinatie met een smaakvolle frisse salade! De muffins zijn ook super makkelijk om te maken en leuk om mee te variëren met allerlei smaakjes. Probeer bijvoorbeeld eens salami, ham, spekblokjes, tomatenpuree, sambal en verschillende kruiden! Je kunt ze ook eenvoudig invriezen. Haal ze dan wel een paar uur uit de vriezer, nog even kort in de oven en genieten maar!
Ik heb deze muffin bakvorm gebruikt.
Meer heerlijke muffin recepten vind je hier!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten.
PrintHartige muffins
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 3 muffins
- Aantal koolhydraten: 3,5 g khd per muffin
Ingrediënten
- 65 g amandelmeel (klik)
- 10 g eiwitpoeder (klik)
- 70 g geraspte kaas
- 1 ei
- 45 ml slagroom
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- snuf Italiaanse kruiden
- (optioneel: salami, spekblokjes, ham, tomatenpuree, sambal)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en verdeel het over 3 muffin vormpjes.
Bak de muffins 25 a 30 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: muffin, muffins, hartig, koolhydraatarm, glutenvrij, keto,
Heb je mijn ebook al gezien?