Vanochtend heb ik deze smaakvolle aardbeiencake gemaakt. Ik heb aardbeienpuree door het beslag gemixt met stijfgeklopte eiwitten en gemengd met de rest van de ingrediënten. Hij is weer prachtig gelukt en de buurtkindjes hebben er lekker van gesmuld!
Ik heb de cake gebakken met deze bakvorm.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintAardbeiencake!
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Porties: 12 plakjes
- Aantal koolhydraten: 1,4 g khd per plak
Ingrediënten
Puree:
- 75 g aardbeien
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
Cake beslag:
- 6 eieren
- snufje zout
- 35 g bruine suikervervanger (klik)
- 175 g amandelmeel (klik)
- 1 el citroensap
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 1 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 100 g gesmolten roomboter
Topping:
- 4 aardbeien
- poedersuikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Snijd de aardbeien in stukjes en verwarm de aardbeien in een pannetje met bruine suikervervanger en vanille-extract.
Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout.
Verwarm de oven op 150c.
Meng de stijfgeklopte eiwitten luchtig met de rest van de ingrediënten (ook de eidooiers en de puree) van het beslag en schep het mengsel in de bakvorm.
Verdeel de plakjes aardbeien over het mengsel en bak de cake 35a40 minuten goudbruin in de oven.
Laat de cake afkoelen en snijd het in 12 plakjes. Garneer de cake met poedersuikervervanger.
Notities
Test of de aardbeiencake zoet genoeg voor je is voordat je de cake in de oven bakt. Het is namelijk ook erg afhankelijk van de zoetheid van de aardbeien!
Geef de aardbeiencake een extra smaakje door kaneel of koekkruiden toe te voegen aan het beslag!
De cake is perfect in de vriezen in plakjes.
Varieer met fruit en vervang de aardbeien met bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen!
Hoi Oanh, recept ziet er lekker uit alleen hoeveel amandelmeel bedoel je. 17.5 gram (zeventien en een half) of 175 (honderdvijfenzeventig) gram. Groetjes Myrna