Ik heb deze heerlijke koekjes gebakken voor bij de thee. De koekjes die over blijven ga ik gebruiken voor een heerlijke bodem voor een taart! De koekjes zijn makkelijk om te maken en ook lekker met bijvoorbeeld kaneel of een vleugje vanille.
Klik hier voor meer koekjes recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintBastogne koeken!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 12 koekjes
- Aantal koolhydraten: 0,8 g khd per koekje
Ingrediënten
- 100 g roomboter op kamertemperatuur
- 200 g amandelmeel (klik)
- 40 g erythritol (klik)
- 15 g stroopvervanger (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 1 ei
- snufje zout
- 1 el koekkruiden
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een egaal koekjesdeeg en maak er 12 koekjes van in de vorm van Bastogne koeken.
Strooi eventueel nog wat extra erythritol over de koeken.
Bak de koeken ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven en laat ze afkoelen en uitharden.
Notities
De koekjes zijn heerlijk met koekkruiden, maar bijvoorbeeld ook met kaneel en vanille!
Gebruik de koekjes als heerlijke basis voor een taartbodem!
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, low carb, keto, koek, glutenvrij, Bastogne, koeken, koekjes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!