Vanochtend heb ik deze overheerlijke amandelkrullen gebakken! Ze zijn makkelijk om te maken en lekker voor bij een bakje koffie of thee. Ik heb de koekjes na het bakken gelijk over de steel van een pollepel geplaatst zodat ze mooi “krullen”. Als je te lang wacht, worden de koekjes te hard en zullen ze niet krullen.
Ik heb de amandelkrullen gebakken met deze bakmat.
Heb je deze koolhydraatarme kletskoppen al gezien?
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintAmandelkrullen!
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 8 stuks
- Aantal koolhydraten: 0,26 g per koekje
Ingrediënten
- 30 g amandelschaafsel
- 20 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 20 g amandelmeel (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 10 g stroopvervanger (klik)
- 1 eiwit
- 15 g gesmolten roomboter
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Knijp de amandelschaafsel een beetje fijn met je handen en meng de ingrediënten, maak er 8 hoopjes van en leg het op een vel bakpapier of bakmat.
Gebruik de bolle kant van een natte lepel en druk ze plat en dun. Je kunt ook je vingers gebruiken.
Bak de amandelkrullen 10-15 minuten goudbruin in de oven.`
Leg de amandelkrullen op de steel van een pollepel zodat ze kunnen “krullen” en laat ze volledig afkoelen.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, glutenvrij, koek, koekjes, kokos, amandel, krullen, amandelkrullen, suikervrij,
Heb je mijn nieuwe ebook, Snelle toegankelijke koolhydraatarme recepten al gezien?