Regelmatig komt het verzoekje voor een appeltaartje
Helaas zitten er in appels veel koolhydraten en fruitsuikertjes
Maar een beetje kan geen kwaad!
Dit is het appel kaneel cakeje geworden 🙂
Simpel en lekker!
Ingrediënten 3 cakejes:
3.8 khd per cakeje
1/2 appel
1 ei
2 ruime el amandelmeel
1 ruime el kokosmeel
1 el Sukrin+
2 tl kaneel
1/2 tl vanille extract
snufje bakpoeder
snufje zout
Bereidingswijze:
Warm de oven voor op 180c
Schil de appel en snijd het in kleine stukjes
Mix de appel met het eitje samen totdat het iets luchtig wordt maar wel grove stukjes appel houden (dus gen puree maken)
Voeg dan de amandelmeel, kokosmeel, stevia, kaneel, zout, bakpoeder en vanille toe en meng dit goed samen
Verdeel het mengsel dan over 3 cupcake vormpjes en bak ze af voor 35minuten (ik heb ze na 20min uit het vormpje gehaald en weer in de oven gestopt)
Klaar is kees! Heerlijke appel kaneel cakejes!
Geen boter? 🙂
Je kunt er wat boter bij doen als je het wat droog vindt ? Ik vond hem zonder boter al goed! ☺️
Oh en ik gebruik een maatlepel waar eetlepel op staat en die neem ik ruim. Maar vond de hoeveelheid nog steeds erg weinig voor 3 cupcakes. Wat gebruik jij voor lepel?
Ik gebruik een gewone eetlepel, van de ikea ?
De smaak was lekker , maar een beetje droog , moest er geen roomboter door?
Als je het cakeje te droog vindt zou je er inderdaad een el boter bij doen Greet! ?
Goedemiddag deze mooie middag,
Vanavond worden deze cakejes gebakken….
Ze lijken me zoooooo lekker he
Groetjes
Christien
Op vakantie in Kroatië, recept zit nu in de oven op 200 graden, als plak daar ik geen muffinvormpjes bij me heb. Laat je weten wat we ervan vonden.
Het was verrukkelijk! Ga vanavond het toetje met slagroom en griekse yoghurt maken.
Hey Oanh, wat kan ik als vervanger voor kokosmeel gebruiken? Dat lust ik namelijk echt niet en met te veel amandelmeel zou het weer te droog worden denk ik.
Amandelmeel, sojameel, lupinemeel kun je proberen. Als je bang bent dat het te droog wordt kun je er een beetje griekse yoghurt bij doen 🙂
@denise Je kan ze ook met havermout maken…….en eventueel banaan, dadels, rozijnen en noten, cacaonibs toevoegen…..
Erg lekker…….
Hoi,
Ik heb deze week je kookboek en starters pluspakket en nog wat spulletjes
ontvangen. In het boek staan recepten met stevia wat ik niet lekker vind!
Hoe is de verhouding stevia en sukrin+ ?
Ik durf niet te gokken!
Ik vind de recepten geweldig!
Groetjes Juanita Gerards
Hoi Juanita,
Je kunt de Sukrin+ 1 op 1 vervangen met de stevia hoor! 🙂 Heel veel plezier met koken en bakken!
Groetjes!